Bánh Mì Xíu Mại húsgombócos szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Xíu Mại - Húsgombócos szendvics

A Bánh Mì Xíu Mại egy klasszikus vietnámi étel, amely a friss, házi húsgombócok és a ropogós bagett kombinációját kínálja. A húsgombócok gazdag ízűek és könnyedén beleolvadnak a bagettbe, miközben a friss zöldségek és koriander minden falatot frissességgel töltenek meg. A Bánh Mì Xíu Mại tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó étkezéshez, és ideális egy fárasztó nap utáni vacsorához.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Darálthús (sertés)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Hoiszin szósz
2 ek. Szójaszósz
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
4 ek. Maionéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst keverd össze zúzott fokhagymával, hoiszin szószal és szójaszószal. Formázz kis húsgombócokat a keverékből.

    Ha a hús túl száraznak tűnik, egy kis víz vagy szezámmagolaj hozzáadásával javíthatod a textúrát.

    2

    A húsgombócokat forró serpenyőben süsd meg 4-5 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak.

    Ne tedd túl sűrűn a húsgombócokat a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra, a lime-ot pedig facsard ki.

    A friss zöldségek és a lime savanykás íze tökéletesen kiegészítik a húsgombócokat.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett ad egy extra ropogós textúrát, amitől a szendvics különlegesebb lesz.

    5

    Tedd a húsgombócokat a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    Ügyelj arra, hogy a húsgombócok ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen beférjenek a bagettbe.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander friss íze és a lime savassága igazán különlegessé teszi a bánh mì-t.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a húsgombócos bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen, közvetlenül az elkészítés után fogyaszd el, hogy megőrizze a frissességét.