Bannock tejjel és vajjal, frissen sült, puha tésztával tálalva

Bannock tejjel és vajjal

A bannock egy tradicionális kanadai étel, amelyet az őslakos kanadai népek készítettek. A tészta egyszerű alapanyagokból, főként lisztből, vajból és vízből készül, és az idők során számos változatban készült. A tejjel és vajjal készült változat gazdagabb, puhább, és egy tökéletes étkezést biztosít reggelire vagy uzsonnára. A bannock igazi klasszikus, és egyszerűsége ellenére minden falatja egy igazi élvezet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
50 g Vaj
180 ml Tej
1 db Tojás
1 csokor Friss petrezselyem (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sót és szódabikarbónát egy tálban alaposan keverjük össze.

    Ha szeretnénk egy puhább és lágyabb állagot, szitáljuk át a lisztet, hogy levegős maradjon.

    2

    A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Az olvasztott vajat a lisztbe dolgozzuk, hogy morzsalékos tésztát kapjunk.

    A vajat ne hagyjuk túl sokáig melegedni, mert különben túl folyós lesz, és nem adja meg a kívánt morzsolódó textúrát.

    3

    A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást a száraz hozzávalókhoz. Alaposan keverjük össze, amíg sima tészta nem lesz.

    A tej mennyisége változhat a tészta állagától függően, ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés tejet.

    4

    A tésztát egy enyhén lisztezett felületen gyúrjuk addig, amíg egy sima, nem ragacsos masszát nem kapunk.

    Ha túl ragacsos a tészta, adjunk hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, hogy megőrizzük a puha állagot.

    5

    A tésztát egyenletesen nyújtsuk ki körülbelül 2 cm vastagságúra, majd egy fakanállal formázzunk belőle kerek formát.

    A tésztát kerekre formázva könnyen sütőben megsülhet, de a forma nem kell tökéletes, hiszen a bannock rusztikus étel.

    6

    A kész tésztát egy előmelegített serpenyőben, közepes lángon süssük meg 10-15 percig, amíg a tészta alja aranybarnára sül.

    A serpenyőt kicsit olajozzuk be, hogy a tészta ne ragadjon le.

    7

    A bannockot a sütés után hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk vajjal és egy pohár tejjel.

    Friss petrezselyemmel is díszíthetjük, hogy még ízesebb és színesebb legyen.