Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.
A liszt keverése a sütőporral biztosítja, hogy a bannock könnyű és pufi legyen.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a liszt keverékében, amíg morzsalékos állagú nem lesz.
A hideg vaj segít abban, hogy a tészta levegősebb legyen.
Fokozatosan add hozzá a tejet, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény. Ha túl száraz, egy kis extra tej hozzáadásával javíthatsz rajta.
Melegíts elő egy serpenyőt közepes lángon, és egy kis vajjal kend ki.
Ha nem szeretnél túl sok zsírt, egy kis olívaolajjal is megolajozhatod a serpenyőt.
A tésztát öntsd a serpenyőbe, és lapítsd el egyenletesen. Süssük 10-12 percig, amíg az alja aranybarna nem lesz.
Ne fedj le a serpenyőt, hogy a tészta szépen átsüljön, és enyhén piruljon az alja.
Ha elkészült, fordítsd meg, és süsd a másik oldalát további 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Használj egy lapos spatulát a könnyű megfordításhoz.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, kenj rá egy kis vajat vagy mézet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.