Bannock teljes kiőrlésű liszttel, friss és aranybarna kenyér szeletek

Bannock teljes kiőrlésű liszttel

A Bannock egy hagyományos kanadai kenyér, amelyet a skót bevándorlók hoztak magukkal, és az idők során sokféle változata létezik. Eredetileg egyszerű, lapos kenyér volt, amelyet tábortűz mellett sütöttek. A teljes kiőrlésű liszttel készült változat egy táplálóbb és gazdagabb ízű alternatívát kínál. A gyorsan elkészíthető és finom kenyeret önálló étkezésként vagy akár egy bőséges reggeli részeként is tálalhatjuk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Teljes kiőrlésű liszt
1 ek. Sütőpor
1 csipet
1 tk. Cukor
50 g Vaj
150 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    A liszt keverése a sütőporral biztosítja, hogy a bannock könnyű és pufi legyen.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a liszt keverékében, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

    A hideg vaj segít abban, hogy a tészta levegősebb legyen.

    3

    Fokozatosan add hozzá a tejet, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény. Ha túl száraz, egy kis extra tej hozzáadásával javíthatsz rajta.

    4

    Melegíts elő egy serpenyőt közepes lángon, és egy kis vajjal kend ki.

    Ha nem szeretnél túl sok zsírt, egy kis olívaolajjal is megolajozhatod a serpenyőt.

    5

    A tésztát öntsd a serpenyőbe, és lapítsd el egyenletesen. Süssük 10-12 percig, amíg az alja aranybarna nem lesz.

    Ne fedj le a serpenyőt, hogy a tészta szépen átsüljön, és enyhén piruljon az alja.

    6

    Ha elkészült, fordítsd meg, és süsd a másik oldalát további 5-7 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Használj egy lapos spatulát a könnyű megfordításhoz.

    7

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, kenj rá egy kis vajat vagy mézet.