A meleg vĂzben oldd fel a cukrot Ă©s az Ă©lesztĆt, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztĆ felhabosodjon.
A vĂz hĆmĂ©rsĂ©klete fontos, ha tĂșl forrĂł, elpusztĂthatja az Ă©lesztĆt. A megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet körĂŒlbelĂŒl 35-40°C.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet Ă©s a sĂłt. Add hozzĂĄ az Ă©lesztĆs keverĂ©ket, a tejet, Ă©s kezd el összegyĂșrni a tĂ©sztĂĄt.
Ne hagyd, hogy a tĂ©szta tĂșl ragacsos legyen. Ha szĂŒksĂ©ges, szĂłrj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny!
MiutĂĄn a tĂ©szta kezd összeĂĄllni, add hozzĂĄ az olajat, Ă©s folytasd a gyĂșrĂĄst, amĂg a tĂ©szta sima Ă©s rugalmas lesz. Ez körĂŒlbelĂŒl 10 percet vesz igĂ©nybe.
Ha van kenyĂ©rsĂŒtĆ gĂ©ped, akkor könnyen Ă©s gyorsan elĂ©rheted a kĂvĂĄnt ĂĄllagot.
Hagyd pihenni a tĂ©sztĂĄt egy konyharuhĂĄval letakarva körĂŒlbelĂŒl 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl meleg helyen, hogy megkeljen.
A pihenĂ©s utĂĄn a tĂ©szta könnyebben formĂĄzhatĂł, Ă©s puhĂĄbb lesz sĂŒtĂ©s utĂĄn.
Miközben a tĂ©szta pihen, kĂ©szĂtsd el a csirkecomb filĂ©t. A csirkecombot sĂłzd, borsozd, Ă©s sĂŒsd meg egy serpenyĆben, amĂg ĂĄtsĂŒl Ă©s szĂ©p aranybarna lesz.
A csirkecombokat közepes hĆmĂ©rsĂ©kleten sĂŒsd, hogy ne Ă©gjenek meg, de ĂĄtsĂŒljenek teljesen.
A sĂŒlt csirkecombot vĂĄgd aprĂł darabokra, majd adj hozzĂĄ aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s szĂłjaszĂłszt. Keverd össze jĂłl, hogy egy Ăzes töltelĂ©k alakuljon ki.
A szĂłjaszĂłsz erĆsen sĂłs, szĂłval figyelj arra, hogy ne tegyĂ©l tĂșl sokat!
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlĆ rĂ©szre, Ă©s formĂĄlj belĆlĂŒk kis golyĂłkat. Majd lapĂtsd ki Ćket korongokkĂĄ.
A tĂ©szta ne legyen tĂșl vĂ©kony, hogy megtartja a töltelĂ©ket a gĆzölĂ©s közben.
Helyezd a tĂ©szta közepĂ©re a csirkecomb filĂ©s töltelĂ©ket, Ă©s formĂĄzd a bao-t, ĂŒgyelve arra, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon.
Hasznålj egy kis vizet a tészta széleinek összenyomåsåhoz, hogy biztosan jól zåródjon.
Helyezd a bao-kat gĆzölĆ kosĂĄrba, takard le Ćket, Ă©s hagyd Ćket ismĂ©t kelni körĂŒlbelĂŒl 30 percig.
A pihenĂ©s segĂt abban, hogy a tĂ©szta finom, puha legyen gĆzölĂ©s utĂĄn.
Közben forralj vizet egy nagy fazĂ©kban, Ă©s amikor a vĂz felforrt, helyezd a bao-kat a gĆzölĆ kosĂĄrba. GĆzöld Ćket 15-20 percig.
Ne emeld fel a fedelet gĆzölĂ©s közben, mert a gĆz elillan, Ă©s a tĂ©szta nem fog megemelkedni megfelelĆen.
Amikor a bao-k kĂ©szre sĂŒltek, vedd Ćket le a gĆzölĆ kosĂĄrbĂłl, Ă©s tĂĄlald melegen.
A bao-k a legjobban frissen fogyaszthatĂłk, de Ășjra gĆzölhetĆk, ha szĂŒksĂ©ges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.