A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felhabosodjon.
A víz hőmérséklete fontos, ha túl forró, elpusztíthatja az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet körülbelül 35-40°C.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Add hozzá az élesztős keveréket, a tejet, és kezd el összegyúrni a tésztát.
Ne hagyd, hogy a tészta túl ragacsos legyen. Ha szükséges, szórj hozzá egy kevés lisztet, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl kemény!
Miután a tészta kezd összeállni, add hozzá az olajat, és folytasd a gyúrást, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.
Ha van kenyérsütő géped, akkor könnyen és gyorsan elérheted a kívánt állagot.
Hagyd pihenni a tésztát egy konyharuhával letakarva körülbelül 1 órán keresztül meleg helyen, hogy megkeljen.
A pihenés után a tészta könnyebben formázható, és puhább lesz sütés után.
Miközben a tészta pihen, készítsd el a marhahúst. A marhahúst sózd, borsozd, majd egy serpenyőben olívaolajon süsd meg, amíg szép aranybarna lesz.
A marhahúst közepes hőmérsékleten süsd, hogy átsüljön és megmaradjon szaftos.
A sült marhahúst vágd apró darabokra, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát, rozmaringot, és egy kevés olívaolajat. Keverd össze jól, hogy egy ízes töltelék alakuljon ki.
A rozmaring frissítő ízt ad a húsnak, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, mert dominálhat.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre, és formálj belőlük kis golyókat. Majd lapítsd ki őket korongokká.
A tészta ne legyen túl vékony, hogy megtartja a tölteléket a gőzölés közben.
Helyezd a tészta közepére a marhahúsos tölteléket, és formázd a bao-t, ügyelve arra, hogy jól záródjon.
Használj egy kis vizet a tészta széleinek összenyomásához, hogy biztosan jól záródjon.
Helyezd a bao-kat gőzölő kosárba, takard le őket, és hagyd őket ismét kelni körülbelül 30 percig.
A pihenés segít abban, hogy a tészta finom, puha legyen gőzölés után.
Közben forralj vizet egy nagy fazékban, és amikor a víz felforrt, helyezd a bao-kat a gőzölő kosárba. Gőzöld őket 15-20 percig.
Ne emeld fel a fedelet gőzölés közben, mert a gőz elillan, és a tészta nem fog megemelkedni megfelelően.
Amikor a bao-k készre sültek, vedd őket le a gőzölő kosárból, és tálald melegen.
A bao-k a legjobban frissen fogyaszthatók, de újra gőzölhetők, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.