Egy nagy tálban keverd össze a pépesített babot, a lisztet, a sütőport és a sót.
A babot alaposan pépesítsd, hogy ne maradjanak benne darabok.
Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a chili paprikát, majd keverd jól össze.
A chili paprika mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Lassan öntsd hozzá a vizet, és keverd addig, amíg egy sűrű, ragacsos tésztát kapsz.
A tészta legyen elég sűrű, hogy formázható legyen.
Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 15-20 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta összeálljon és könnyebben formázható legyen.
Melegíts bőséges olajat egy mély serpenyőben közepes lángon.
Az olaj legyen elég forró, de ne túl forró, hogy a bara ne égjen meg.
Vizes kézzel vagy egy kanállal formázz kis korongokat a tésztából.
A vizes kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre.
Óvatosan helyezd az olajba, és süsd 3-4 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne tegyél túl sok barát egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat.
Szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat.
Tálald forrón, egy kis csípős mártogatóssal vagy friss salátával.
A bara remekül illik a csípős mártogatóssal. Kínálhatsz mellé friss zöldségeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.