Egy nagy tálban keverd össze a darált bárányhúst a fűszerpaprikával, római köménnyel, sóval és borssal. Gyúrd össze alaposan, hogy egyenletes masszát kapj.
A húst ne gyúrd túl, mert kemény lesz a végeredmény.
Formázz négy egyforma húspogácsát a masszából, majd tedd őket egy tányérra és hagyd pihenni 10 percig.
A pihentetés segít, hogy a húspogácsák ne essenek szét sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokra. Kend meg a húspogácsák mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd süsd őket oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elvesztik a szaftjukat.
A sütés utolsó percében morzsold rá a feta sajtot a húspogácsák tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt kissé ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, egy hőálló tálat is használhatsz a sajt olvasztásához.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket belülről pirítsd meg, hogy a szósz ne áztassa el őket.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A lilahagymát felhasználás előtt áztasd pár percig hideg vízben, hogy enyhébb legyen az íze.
Egy kis tálban keverd össze a görög joghurtot, az aprított fokhagymát és a mentalevelet, hogy egy friss öntetet kapj.
Az öntetet érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a fetás bárányhúspogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Kanalazz rá egy kevés joghurtos öntetet, majd zárd le a felső zsemleféllel.
A zsemle alsó felét kend meg vékonyan majonézzel vagy mustárral, hogy a saláta ne áztassa el.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még izgalmasabb ízvilágot szeretnél, szórj egy kevés friss gránátalmamagot a hamburgerbe!
A hamburger mellé kínálj többféle szószt, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesíthesse.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.