Barbecue csirkés focaccia tálalva

Barbecue csirkés focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amely már az ókori Róma idején is népszerű volt. A barbecue csirke és mozzarella kombinációja gazdag ízeket ad a focacciának, ami tökéletes választás egy ínycsiklandó étkezéshez. A füstös, édes barbecue szósz és a lágy mozzarella tökéletesen illik a friss tésztához. Ez a recept könnyedén elkészíthető otthon, és garantáltan mindenki imádni fogja a friss kenyér ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
20 g Friss élesztő
300 ml Meleg víz
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
500 g Liszt
10 g
200 g Csirkemell filé
100 ml Barbecue szósz
150 g Mozzarella sajt
20 ml Olívaolaj (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A víz hőmérséklete legyen körülbelül 37°C, ami ideális az élesztő aktiválásához. Ha a 10 perc alatt nem fut fel az élesztő, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.

    2

    Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.

    Használj jó minőségű olívaolajat, mert ez befolyásolja a focaccia ízét.

    3

    A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.

    A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki.

    4

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor nem lesz elég puha a focaccia.

    5

    A csirkemellet szeleteld fel apró darabokra, és süsd meg egy serpenyőben, amíg meg nem pirul. Ezután add hozzá a barbecue szószt, és jól keverd össze.

    A csirkemellet előre is megsütheted, hogy időt spórolj.

    6

    A tészta szélére tedd rá a barbecue csirkét, majd a reszelt mozzarella sajtot. A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a csirkét és a sajtot.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert kifolyhat sütés közben.

    7

    Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, figyelj oda, hogy ne égjen meg a focaccia.

    8

    Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A focaccia a legfinomabb frissen, de másnap is fogyasztható.