Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz hőmérséklete legyen körülbelül 37°C, ami ideális az élesztő aktiválásához. Ha a 10 perc alatt nem fut fel az élesztő, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
Használj jó minőségű olívaolajat, mert ez befolyásolja a focaccia ízét.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, mert akkor nem lesz elég puha a focaccia.
A csirkemellet szeleteld fel apró darabokra, és süsd meg egy serpenyőben, amíg meg nem pirul. Ezután add hozzá a barbecue szószt, és jól keverd össze.
A csirkemellet előre is megsütheted, hogy időt spórolj.
A tészta szélére tedd rá a barbecue csirkét, majd a reszelt mozzarella sajtot. A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a csirkét és a sajtot.
Ne tegyél túl sok tölteléket a tésztára, mert kifolyhat sütés közben.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj oda, hogy ne égjen meg a focaccia.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focaccia a legfinomabb frissen, de másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.