Aprítsd fel a fokhagymát, majd egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel közepes lángon.
A fokhagymát finomra aprítsd, hogy egyenletesen eloszoljon az íze a szószban.
Add hozzá a paradicsompürét, a barna cukrot, a rizsecetet, a Worcestershire szószt, és keverd össze alaposan.
A barna cukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a szósznak, mint a fehér cukor.
Öntsd hozzá a bourbon whiskey-t, és keverd el. Hagyjd, hogy az alkohol lassan elpárologjon, miközben az ízek összeérnek.
Vigyázz, hogy a whiskey ne gyulladjon be! Alacsony lángon főzd, és ne hajolj túl közel a serpenyőhöz.
Add hozzá a füstölt paprika port, a chilipor felét, a sót és a borsot. Lassú tűzön főzd a szószt 15 percig, hogy sűrűbb legyen.
A füstölt paprika por adja a barbecue szósz jellegzetes füstös ízét. A chilipor mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést további sóval vagy cukorral. Tálald melegen grillezett húsok mellé.
A szósz ízét a főzés végén állítsd be, mert a főzés során az ízek koncentrálódnak. Ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot, ha túl édes, adj hozzá egy kevés ecetet vagy citromlevet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.