Friss fokhagymás raita egy tálban, finom korianderrel díszítve

Fokhagymás raita

A raita az indiai konyha egyik legismertebb kísérő étele, amely gyakran hűsítő szerepet tölt be a fűszeres, csípős ételek mellé. A fokhagymás változat a hagyományos raita egyik népszerű variációja, ahol a joghurt frissességét a fokhagyma karakteres íze egészíti ki. A koriander és a citromlé frissítő hatásával egy tökéletes, egyensúlyban lévő ízharmónia alakul ki. Ez a recept az indiai fogások mellé ideális, de bármilyen fűszeres ételhez nagyszerű választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt
3 db Fokhagyma
1 ek. Koriander
0.5 tk.
1 ek. Friss citromlé
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tedd egy tálba, és keverd át alaposan, hogy sima állagú legyen.

    Használj görög joghurtot, hogy sűrűbb és krémesebb legyen a raita.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd vagy reszeld le.

    A fokhagyma intenzívebb ízének érdekében pürésítheted is.

    3

    Add hozzá a joghurthoz az apróra vágott fokhagymát, koriandert és a sót.

    Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted mentával is!

    4

    Öntsd hozzá a citromlevet és a vizet, majd keverd el alaposan.

    A citromlé frissességet ad a raitának, ne hagyd el!

    5

    Hűtőben legalább 30 percet pihentesd, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél hosszabb ideig áll a raita, annál intenzívebb lesz az íze.