FĂŒgĂ©s Barfi, mandulĂĄval Ă©s sĂĄfrĂĄnyos Ă­zzel tĂĄlalva

Barfi fĂŒgĂ©s

A fĂŒgĂ©s Barfi egy indiai Ă©dessĂ©g, amely a fĂŒge gazdag, Ă©des Ă­zĂ©t Ă©s a tejporos alapot egyesĂ­ti. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge, hogy a fĂŒge Ă©des, mĂ©gis enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze tökĂ©letesen illik a gazdag, krĂ©mes masszĂĄhoz. Az Ă©dessĂ©g dĂ­szĂ­tĂ©se aprĂłra vĂĄgott mandulĂĄval Ă©s sĂĄfrĂĄnyos Ă­zesĂ­tĂ©ssel egyedivĂ© teszi a receptet. A fĂŒgĂ©s Barfi egy igazĂĄn kĂŒlönleges finomsĂĄg, amely az indiai konyha egyedi Ă©dessĂ©gĂ©t kĂ­nĂĄlja.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 200 g Tejpor
⭕ 150 ml Tej
⭕ 100 g Cukor
⭕ 50 g Vaj
⭕ 100 g FĂŒgĂ©k
⭕ 1 ek. Rózsavíz
⭕ 1 csipet Sáfrány

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒgĂ©ket aprĂłra vĂĄgd, majd egy kis tĂĄlban ĂĄztasd be egy kevĂ©s vĂ­zbe, hogy megpuhuljon.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­t, hogy a fĂŒgĂ©k puhĂĄbbĂĄ vĂĄljanak Ă©s jobban beĂ©pĂŒljenek a masszĂĄba.

    2

    Egy serpenyƑben olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a tejet.

    Fontos, hogy ne hagyd felforrni a tejet, mert az megvĂĄltoztathatja az Ă©tel textĂșrĂĄjĂĄt.

    3

    Add hozzĂĄ a cukrot, Ă©s folyamatos keverĂ©s mellett addig fƑzd, amĂ­g a cukor teljesen feloldĂłdik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerĂŒld a cukor leĂ©gĂ©sĂ©t.

    4

    Add hozzå a tejpor és a såfrånyt. Keverd alaposan, hogy homogén masszåt kapj.

    A sĂĄfrĂĄnyt elƑször egy pici meleg tejben feloldhatod, hogy erƑsebb Ă­zt adjon az Ă©telnek.

    5

    FƑzd a keverĂ©ket alacsony lĂĄngon, folyamatosan keverve, amĂ­g a massza sƱrƱsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyƑt, mert a massza könnyen leĂ©ghet.

    6

    Amikor a massza elĂ©g sƱrƱ, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s add hozzĂĄ a beĂĄztatott fĂŒgĂ©ket. Keverd alaposan össze.

    A fĂŒgĂ©k Ă©des Ă­ze kĂŒlönleges Ă­zt ad a Barfinak, Ă©s puha textĂșrĂĄt biztosĂ­t.

    7

    Öntsd a masszĂĄt egy zsĂ­rozott tepsibe vagy tĂĄlcĂĄra, Ă©s egyenletesen oszlasd el.

    Az egyenletes eloszlatĂĄshoz hasznĂĄld egy spatulĂĄt vagy kanalat.

    8

    Hagyd teljesen kihƱlni, majd tedd a hƱtƑbe, hogy megszilĂĄrduljon.

    Ha gyorsan szeretnĂ©d hƱteni, akkor teheted a hƱtƑbe, de biztosĂ­tsd, hogy teljesen kihƱljön.

    9

    Miutån a Barfi megszilårdult, vågd fel kockåkra és tålald.

    A kockåkat éles késsel vågd, hogy szépen megmaradjanak a formåk.