Epres sajttortás fagylalt tálalva

Baskin-Robbins Strawberry Cheesecake

A Strawberry Cheesecake fagylalt a Baskin-Robbins egyik legnépszerűbb íze, amely a klasszikus sajttorta és az eper tökéletes párosítását hozza el jeges desszert formájában. Az 1980-as évek végén került be a kínálatba, amikor az ízek kreatív ötvözése világszerte egyre népszerűbbé vált. A gazdag krémsajtos alap, a selymes eperszósz és az omlós kekszmorzsa együttesen egy süteményes élményt nyújtanak – de fagylaltként. Ahogy az eper melegedni kezd a lábasban, édes illata megtölti a konyhát, nosztalgikus hangulatot teremtve. A fagylalt elkészítésének kulcsa a jól lehűtött alap és a márványos szósz beleforgatása. Ideális választás nyári desszertnek, romantikus vacsora lezárásához vagy családi ünnepségekre. Tipp: próbáld ki házi készítésű kekszmorzsával az extra ropogós textúráért!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
250 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
200 g Krémsajt
200 g Eper
1 ek. Citromlé
80 g Kekszmorzsa (vajas omlós)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket mosd meg, majd vágd apró darabokra. Egy kis lábasban melegítsd az epret a citromlével és 30 g cukorral. Főzd 5-6 percig, amíg lekvárszerű állagot kap. Hagyd kihűlni. Tipp: ha simább szószt szeretnél, pürésítheted is.

    Ha nincs friss eper, fagyasztott eper is használható. Ebben az esetben ne olvaszd fel teljesen, mielőtt főzöd.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a maradék cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, majd vedd le a tűzről.

    Ügyelj arra, hogy a tejszín ne forrjon fel, mert akkor kicsapódhat.

    3

    Add hozzá a krémsajtot a meleg keverékhez, és botmixerrel vagy kézi habverővel dolgozd össze, amíg sima, krémes állagot kapsz. Végül add hozzá a vaníliakivonatot.

    A krémsajtot érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni, hogy könnyebben el lehessen keverni csomómentesre.

    4

    Hagyd lehűlni szobahőmérsékletre, majd fedd le és hűtsd legalább 3 órát hűtőben. Tipp: minél hidegebb az alap, annál simább lesz a fagylalt textúrája.

    A hűtési időt érdemes akár egy éjszakára is növelni a még jobb eredmény érdekében.

    5

    Fagylaltgéppel készítsd el a fagylaltot a gyártó utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a krémet egy fagyasztóba alkalmas edénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán keresztül.

    A keverés célja, hogy megakadályozzuk a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz. Ha van fagylaltgéped, kövesd annak a használati utasítását a legjobb eredmény eléréséhez.

    6

    Amikor a fagylalt már sűrűsödik, kanalazd bele az eperszószt, és forgasd bele óvatos mozdulatokkal, hogy márványos hatású legyen. Ugyanígy szórd hozzá a kekszmorzsát is. Tipp: ne keverd túl, hogy szép látványos csíkokat kapj!

    A kekszmorzsát érdemes közvetlenül tálalás előtt hozzáadni, hogy ropogós maradjon.

    7

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt hagyd állni pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a fagylaltkanalat forró vízbe, hogy könnyebben tudj adagolni.