Az epreket mosd meg, majd vágd apró darabokra. Egy kis lábasban melegítsd az epret a citromlével és 30 g cukorral. Főzd 5-6 percig, amíg lekvárszerű állagot kap. Hagyd kihűlni. Tipp: ha simább szószt szeretnél, pürésítheted is.
Ha nincs friss eper, fagyasztott eper is használható. Ebben az esetben ne olvaszd fel teljesen, mielőtt főzöd.
Egy másik tálban keverd össze a tejszínt, a tejet és a maradék cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, majd vedd le a tűzről.
Ügyelj arra, hogy a tejszín ne forrjon fel, mert akkor kicsapódhat.
Add hozzá a krémsajtot a meleg keverékhez, és botmixerrel vagy kézi habverővel dolgozd össze, amíg sima, krémes állagot kapsz. Végül add hozzá a vaníliakivonatot.
A krémsajtot érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni, hogy könnyebben el lehessen keverni csomómentesre.
Hagyd lehűlni szobahőmérsékletre, majd fedd le és hűtsd legalább 3 órát hűtőben. Tipp: minél hidegebb az alap, annál simább lesz a fagylalt textúrája.
A hűtési időt érdemes akár egy éjszakára is növelni a még jobb eredmény érdekében.
Fagylaltgéppel készítsd el a fagylaltot a gyártó utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a krémet egy fagyasztóba alkalmas edénybe, és 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán keresztül.
A keverés célja, hogy megakadályozzuk a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz. Ha van fagylaltgéped, kövesd annak a használati utasítását a legjobb eredmény eléréséhez.
Amikor a fagylalt már sűrűsödik, kanalazd bele az eperszószt, és forgasd bele óvatos mozdulatokkal, hogy márványos hatású legyen. Ugyanígy szórd hozzá a kekszmorzsát is. Tipp: ne keverd túl, hogy szép látványos csíkokat kapj!
A kekszmorzsát érdemes közvetlenül tálalás előtt hozzáadni, hogy ropogós maradjon.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt hagyd állni pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a fagylaltkanalat forró vízbe, hogy könnyebben tudj adagolni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.