Frissen készült Batata Vada, ropogós burgonya golyókkal, díszítve korianderrel

Batata Vada

A Batata Vada a dél-indiai konyha egyik alapvető ételének számít, és a vada, egy ropogós burgonya golyó, amelyet különféle fűszerekkel ízesítenek. Az étel a reggeli étkezések egyik közkedvelt választása, és gyakran chutney-val vagy sambhar szószokkal tálalják. A batata vada gazdag ízvilága és könnyen elkészíthetősége miatt nagyon népszerű étel Indiában. Az étel különleges a fűszeres burgonya töltelékkel, amely tökéletesen kombinálódik a ropogós külső réteggel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Burgonya
100 g Rizsliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Mustármag
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg és főzd meg vízben, amíg megpuhulnak.

    A burgonyát könnyen villával összetörheted, hogy a tésztát könnyebben formázhassuk.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kis olajon.

    A zöld chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, hogy mennyire legyen csípős.

    3

    A megfőtt burgonyát törd össze, és keverd össze a pirított hagymával, fokhagymával és zöld chilivel. Add hozzá a koriandert, köményt és sót.

    Az ízesítést mindig kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá több sót vagy fűszert.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából. A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét a sütés közben.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kevés rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. A golyókat süsd aranybarnára forró olajban.

    Ha az olaj túl hideg, a vada-k megszívják az olajat, ha túl forró, gyorsan megégnek.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a batata vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít abban, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.