A báránycombot vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig, hogy egyenletesebben süljön meg.
Nagyobb darab húsnál, mint a báránycomb, a pihentetési idő még fontosabb.
Egy kis tálban keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot. Ez lesz a száraz pác.
Adj a pácba egy kis őrölt koriandert is a különlegesebb ízért.
Dörzsöld be a báránycombot olívaolajjal, majd alaposan szórd meg a fűszerkeverékkel. Masszírozd bele, hogy jól tapadjon.
A fűszerkeveréket akár egy nappal korábban is elkészítheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre (kb. 180°C). Ha faszenes grillt használsz, készíts indirekt sütési zónát a lassú sütéshez.
Az indirekt sütés lényege, hogy a hús nem közvetlenül a hőforrás felett sül, így elkerülhető a megégés.
Helyezd a báránycombot a grillre, és süsd 30 percig, időnként megforgatva, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A forgatással biztosítod, hogy a hús minden oldala egyenletesen süljön meg.
Egy kis edényben keverd össze a Worcestershire szószt, a citromlevet és az aprított rozmaringot. Kend be vele a húst az utolsó 20 percben.
A citromlé frissességet ad a hús ízéhez.
Az utolsó 10 percben kend meg a húst BBQ szósszal, és süsd tovább, hogy a máz kissé karamellizálódjon.
A BBQ szószt csak a végén kend rá, hogy ne égjen meg.
Vedd le a báránycombot a grillről, és hagyd pihenni legalább 15 percig. Így a hús szaftos marad és az ízek összeérnek.
A pihentetés alatt takard le alufóliával, és pihentesd meleg helyen.
Szeleteld fel vékony szeletekre, és tálald friss salátával vagy grillezett zöldségekkel.
A húst a rostokra merőlegesen szeleteld, hogy könnyebben rágható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.