BBQ csirkés calzone aranybarnára sütve

BBQ Csirkés Calzone

A BBQ csirkés calzone a klasszikus olasz töltött pizza egy modern, amerikai ihletésű változata. A füstös BBQ szósz, a szaftos csirkemell és a krémes mozzarella tökéletes harmóniát alkot, míg a cheddar sajt gazdagítja az ízeket. Ez a calzone tökéletes választás egy különleges vacsorára vagy egy baráti összejövetelre, ahol az intenzív ízek garantált sikert aratnak.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
250 g Csirkemell
150 ml BBQ szósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Cheddar sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos az élesztő aktiválásához. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A meleg hely segít a tésztának gyorsabban megkelni. Ha nincs meleg hely, tedd a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb hőfokra pár percre.

    3

    Amíg a tészta kel, vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre egy kevés olívaolajon.

    Az üvegesre pirított hagyma édesebb és lágyabb lesz.

    4

    Add hozzá az apróra vágott csirkemellet, és pirítsd közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Szórd rá a füstölt paprikát, az oregánót és a bazsalikomot.

    A csirkemellet ne pirítsd túl, mert kiszáradhat.

    5

    Öntsd rá a BBQ szószt, majd keverd össze, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű BBQ szószt a legjobb íz érdekében. Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még fűszereket.

    6

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    7

    A tészta egyik felére kanalazz a BBQ csirkés töltelékből, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és cheddart. Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat. A széleket villával is lenyomkodhatod a biztosabb zárás érdekében.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojás segít, hogy a calzone szép fényes legyen.

    9

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    10

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    A forró töltelék könnyen megégetheti a szájat, ezért érdemes várni egy kicsit.