BBQ füstölt pulyka tálalva

BBQ Füstölt Pulyka

A BBQ füstölt pulyka egy klasszikus amerikai fogás, amely a lassú füstölés során nyeri el mély, füstös ízét és szaftos textúráját. Az Egyesült Államok déli államaiban, különösen Texasban és Tennessee-ben, nagy hagyománya van a pulyka füstölésének, amelyet gyakran különleges alkalmakkor tálalnak. A pulykamell tökéletes alapanyag a füstöléshez, mivel a lassú sütési technika segít megőrizni a szaftosságát, miközben a füst és a BBQ szósz tökéletes ízt ad neki. A Worcestershire szósz és az almaecet egyensúlyt teremt a fűszeres és édeskés jegyek között. Ez az étel ideális választás családi grillezésekhez, ünnepi vacsorákhoz vagy akár egy különleges hétvégi étkezéshez. Ha igazán autentikus BBQ élményre vágysz, tálald frissen sült zsemlével és egy adag coleslaw salátával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 4 óra
Teljes 4 óra 20 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2000 g Egész pulykamell
2 ek.
1 ek. Fekete bors
1 ek. Fokhagymapor
2 ek. Füstölt paprika
2 ek. Barna cukor
2 ek. Worcestershire szósz
2 ek. Almaecet
300 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
500 g Faszén vagy füstölőfa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamell bőrét töröld szárazra papírtörlővel, majd keverd össze a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát és barna cukrot egy tálban.

    A száraz fűszerezés segít a bőr ropogósra sütésében.

    2

    Alaposan dörzsöld be a pulykát a száraz fűszerkeverékkel, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    A fűszereket a bőr alá is dörzsölheted, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    3

    Melegítsd elő a füstölőt vagy grillezőt 110°C-ra, és készíts elő faszenet vagy füstölőfát az intenzív füstös aroma érdekében.

    A hőmérsékletet tartsd stabilan, hogy a pulyka egyenletesen süljön.

    4

    Helyezd a pulykát a füstölőrácsra, és füstöld 3-4 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklete eléri a 74°C-ot.

    A belső hőmérséklet a legfontosabb, hogy a pulyka biztonságosan fogyasztható legyen. Használj hőmérőt!

    5

    Keverd össze a Worcestershire szószt, az almaecetet és a BBQ szószt, majd az utolsó 30 percben kend meg vele a pulykát.

    Ez a máz segít a pulyka szaftosságának megőrzésében és ízének fokozásában.

    6

    Miután elkészült, vedd le a pulykát a füstölőről, és hagyd pihenni 15 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetés alatt a hús szaftosabb lesz és könnyebben szeletelhető.

    7

    Szeleteld vékonyan, és tálald frissen sült zsemlével, grillezett zöldségekkel vagy coleslaw salátával.

    A pulyka mellé kínálhatsz áfonyalekvárt vagy más gyümölcsös mártást, ami jól harmonizál a füstös ízzel.