Hámozd meg a kukoricacsöveket, és kend be egy kevés olívaolajjal.
Az olívaolaj segít, hogy a kukorica ne száradjon ki a grillen, és szép színt kapjon.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és helyezd a kukoricacsöveket a rácsra.
A közepes hőfok biztosítja, hogy a kukorica ne égjen meg kívül, hanem egyenletesen süljön át.
Grillezd a kukoricákat 8-10 percig, időnként megforgatva, amíg aranybarnára sülnek és enyhén karamellizálódnak.
A forgatás segít, hogy a kukorica minden oldala egyenletesen süljön meg.
Amíg a kukorica sül, aprítsd fel a vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a koriandert.
Így hatékonyabban használod ki az időt, amíg a kukorica sül.
Ha a kukorica elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd vágd le a szemeket a csőről egy éles késsel.
A hűtés megkönnyíti a kukoricaszemek levágását, és megelőzi az égési sérüléseket. Használj éles kést, hogy a szemek ne törjenek össze.
Vágd félbe az avokádókat, távolítsd el a magokat, és kend be a vágott felületüket egy kevés olívaolajjal.
Az olívaolaj segít, hogy az avokádó ne száradjon ki a grillen, és szép színt kapjon.
Helyezd az avokádókat a grillre vágott felükkel lefelé, és süsd 2-3 percig, amíg kissé megpirulnak.
A rövid grillezés kiemeli az avokádó ízét, és kellemes füstös aromát ad neki. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert megpuhul.
Kanállal kanalazd ki az avokádó húsát, majd kockázd fel.
A grillezett avokádó húsát könnyen ki lehet kanalazni a héjából.
Egy nagy tálban keverd össze a grillezett kukoricaszemeket, az aprított hagymát, paprikát, avokádót és koriandert.
Használj elég nagy tálat, hogy kényelmesen elférjen benne az összes hozzávaló.
Locsold meg lime levével és BBQ szósszal, majd óvatosan keverd át, hogy az ízek összeérjenek.
A lime leve frissességet ad a salátának, a BBQ szósz pedig pikáns ízt. Kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá többet egyikből-másikból.
Tálald frissen grillezett húsok mellé, vagy fogyaszd magában egy könnyű nyári salátaként.
A saláta remekül illik csirkéhez, halhoz vagy akár tofuhoz is. Magában fogyasztva egy könnyű és tápláló ebéd vagy vacsora lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.