BBQ grillezett chili lime kukoricasaláta tálalva

BBQ grillezett chili lime kukoricasaláta

A grillezett kukorica a mexikói konyha egyik ikonikus fogása, amely világszerte népszerű. A lime frissessége és a chili csípőssége tökéletesen kiegészíti a BBQ szósz füstös-édes ízét, így egy igazán különleges kukoricasalátát kapunk. Ez a recept nemcsak köretként nagyszerű grillezett húsok mellé, hanem önálló fogásként is megállja a helyét egy nyári barbecue estén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 cső Friss kukorica
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 tk. Chili pehely
3 ek. BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss kukoricacsöveket hámozzuk meg, és távolítsuk el a selymét. Kenjük meg vékonyan olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít, hogy a kukorica ne száradjon ki a grillen.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd helyezzük a kukoricacsöveket a rácsra. Időnként forgatva grillezzük 8-10 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.

    A forgatás biztosítja, hogy a kukorica minden oldala egyenletesen süljön meg.

    3

    Vegyük le a grillről a kukoricát, és hagyjuk kissé hűlni, majd vágjuk le a szemeket egy éles késsel.

    A kissé hűlt kukoricáról könnyebb levágni a szemeket. Fogj egy nagy tálat, és állítsd bele a kukoricát, így a szemek nem szóródnak szét.

    4

    Aprítsuk fel a vöröshagymát és a friss koriandert, majd keverjük össze egy tálban a grillezett kukoricával.

    A vöröshagyma és a koriander frissességet és ízt ad a salátának.

    5

    Facsarjuk rá a lime levét, adjuk hozzá a BBQ szószt, a chili pelyhet, a füstölt paprikát, sót és borsot. Alaposan keverjük össze, hogy az ízek jól elvegyüljenek.

    Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá több lime levet, chili pelyhet vagy BBQ szószt.

    6

    Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk köretként vagy önálló fogásként.

    Az állás során az ízek jobban összeérnek, és a saláta még finomabb lesz. Hűtőben tárolva akár másnap is fogyasztható.