A friss kukoricacsöveket hámozzuk meg, és távolítsuk el a selymét. Kenjük meg vékonyan olívaolajjal.
Az olívaolaj segít, hogy a kukorica ne száradjon ki a grillen.
Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd helyezzük a kukoricacsöveket a rácsra. Időnként forgatva grillezzük 8-10 percig, amíg minden oldaluk szépen megpirul.
A forgatás biztosítja, hogy a kukorica minden oldala egyenletesen süljön meg.
Vegyük le a grillről a kukoricát, és hagyjuk kissé hűlni, majd vágjuk le a szemeket egy éles késsel.
A kissé hűlt kukoricáról könnyebb levágni a szemeket. Fogj egy nagy tálat, és állítsd bele a kukoricát, így a szemek nem szóródnak szét.
Aprítsuk fel a vöröshagymát és a friss koriandert, majd keverjük össze egy tálban a grillezett kukoricával.
A vöröshagyma és a koriander frissességet és ízt ad a salátának.
Facsarjuk rá a lime levét, adjuk hozzá a BBQ szószt, a chili pelyhet, a füstölt paprikát, sót és borsot. Alaposan keverjük össze, hogy az ízek jól elvegyüljenek.
Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá több lime levet, chili pelyhet vagy BBQ szószt.
Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk köretként vagy önálló fogásként.
Az állás során az ízek jobban összeérnek, és a saláta még finomabb lesz. Hűtőben tárolva akár másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.