Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a juharszirupot vagy mézet, a fahéjat, a vanília kivonatot és egy csipet tengeri sót, majd habverővel alaposan dolgozd össze.
A tengeri só kiemeli az édes ízeket, de helyettesítheted egy csipetnyi étkezési sóval is.
Forrósítsd fel a grillt közepes hőfokon. Kend meg a grillrácsot egy kevés olvasztott vajjal, hogy a kenyér ne tapadjon le.
A vaj helyett használhatsz olajat is a grillrács bekenéséhez, de a vaj finomabb ízt ad a bundás kenyérnek.
Mártsd bele a kenyérszeleteket a fahéjas-tojásos keverékbe, ügyelve arra, hogy minden oldaluk egyenletesen bevonódjon, de ne ázzanak el túlságosan.
Ha a kenyér túl sokáig ázik a keverékben, elázik és nehéz lesz sütni. Gyorsan forgasd meg, hogy éppen csak bevonja.
Helyezd a bundás kenyereket a grillrácsra, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna, ropogós külsőt kapnak.
Ha a grill túl forró, a kenyér hamar megéghet. Figyelj oda, és ha szükséges, vedd lejjebb a hőfokot.
Tálalás előtt locsold meg egy kevés extra juharsziruppal vagy mézzel, és ha szeretnéd, szórd meg porcukorral az extra édességért.
A bundás kenyeret friss gyümölcsökkel (pl. eper, áfonya, banán) is tálalhatod, hogy még gazdagabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.