BBQ grillezett falafel tálalva

BBQ grillezett falafel

A falafel eredetileg Közel-Keletről származik, és az egyik legnépszerűbb vegán fogásként ismert. A hagyományosan bő olajban sütött változat helyett ez a BBQ grillezett falafel egy egészségesebb, de ugyanolyan ízletes alternatíva. A grillezés során a falafel enyhén füstös ízt kap, amely tökéletesen harmonizál a BBQ szósszal. Ideális választás nyári grillpartikra vagy könnyű vegetáriánus ebédnek. Tipp: Ha még intenzívebb BBQ ízvilágot szeretnél, próbáld meg füstölt paprikával vagy egy kevés folyékony füsttel fokozni az aromát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Petrezselyem
5 g Korianderlevél
1 tk. Római kömény
1 tk.
0.5 tk. Feketebors
2 ek. Csicseriborsó liszt
2 ek. Olívaolaj
100 ml BBQ szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót egy éjszakán át áztasd be bő vízben, hogy megpuhuljon. Ha konzerv csicseriborsót használsz, alaposan öblítsd le.

    A száraz csicseriborsó áztatása elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. A konzerv verzió gyorsabb, de az íze nem olyan intenzív.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel. A petrezselymet és a korianderlevelet is vágd finomra.

    A friss zöldfűszerek nagyon fontosak a falafel ízéhez, ne hagyd ki őket!

    3

    Egy késes aprítóban vagy turmixgépben pürésítsd a csicseriborsót a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel és a friss zöldfűszerekkel. Ne vidd túlzásba, maradjon kissé darabos.

    Fontos, hogy ne legyen túl sima a massza, mert akkor a falafel nem lesz olyan finom és ropogós.

    4

    Keverd hozzá a csicseriborsó lisztet, hogy a massza jobban összeálljon. Ha túl nedves lenne, adhatsz hozzá még egy kevés lisztet.

    A csicseriborsó liszt segít a falafelnek, hogy ne essen szét grillezés közben. Ha nincs otthon, használhatsz sima lisztet is.

    5

    Nedves kézzel formázz kisebb falafel golyókat vagy lapított pogácsákat. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.

    A nedves kéz megakadályozza, hogy a massza ráragadjon a kezedre.

    6

    Kend meg a falafeleket olívaolajjal, majd egy előmelegített grillrácson vagy grillserpenyőben süsd őket közepes hőfokon 5-6 percig oldalanként, amíg szép aranybarna kérget kapnak.

    Az olívaolaj segít, hogy a falafel ne ragadjon le a grillen, és szép színt kapjon.

    7

    Amikor a falafel megsült, kend meg a BBQ szósszal, és süsd további 2 percig, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Válassz olyan BBQ szószt, ami ízlésednek megfelel. A füstös ízű szószok jól passzolnak a falafelhez.

    8

    Tálald friss salátával, pita kenyérrel vagy hummusszal, és élvezd a füstös BBQ ízt!

    A friss zöldségek és a humusz remekül kiegészítik a falafel ízét.