Vágd a halloumi sajtot kb. 1 cm vastag szeletekre, hogy a grillezés során ne essen szét.
Ha túl vékonyra vágod, a sajt könnyen széteshet a grillen.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a citromlevet és a mézet, hogy egy fűszeres pácot kapj.
A pác összetevőit ízlés szerint variálhatod. Például a méz helyett használhatsz juharszirupot is.
A halloumi szeleteket kend meg a páccal, majd hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pácolási időt ne hagyd ki, mert így a sajt jobban magába szívja az ízeket.
Melegítsd elő a grillrácsot vagy egy grillserpenyőt közepes hőfokra, és enyhén kend meg olívaolajjal, hogy a sajt ne tapadjon le.
A grillrácsot vagy serpenyőt alaposan tisztítsd meg, mielőtt olajjal kened, hogy ne ragadjon le a sajt.
Helyezd a halloumi szeleteket a forró grillrácsra, és süsd 2-3 percig oldalanként, amíg szép aranybarna grillcsíkok nem jelennek meg rajtuk.
A halloumi gyorsan sül, ezért figyelj rá, hogy ne égesd meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
A grillezett halloumit friss petrezselyemmel megszórva, extra BBQ szósszal tálald. Tökéletes salátákhoz vagy grillezett zöldségek mellé.
A halloumi jól illik a görögdinnyéhez is, próbáld ki ezzel a kombinációval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.