Vágd a sajtot 1-2 cm vastag szeletekre, hogy sütés közben megtartsa az alakját.
Fontos, hogy ne legyen túl vékony a sajt, mert könnyen megolvad és lefolyik a grillről.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, a mézet és a citromlevet, hogy egy fűszeres pácot kapj.
Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint állítsd be az arányokat. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliport is.
A sajtszeleteket kend meg a páccal, majd hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd a sajtot túl sokáig pácolódni, mert a citromlétől megkeményedhet.
Melegítsd elő a grillrácsot vagy egy grillserpenyőt közepes hőfokra, és enyhén kend meg olívaolajjal, hogy a sajt ne tapadjon le.
A közepes hőfok azért fontos, hogy a sajt ne égjen meg, hanem szépen megolvadjon.
Helyezd a sajtszeleteket a forró grillre, és süsd 2-3 percig oldalanként, amíg szép aranybarna grillcsíkok nem jelennek meg rajtuk.
Figyeld a sajtot sütés közben, mert hamar megolvadhat. Ha nagyon olvad, vedd le a grillről.
Friss rozmaringgal és extra BBQ szósszal tálald. Kiváló grillezett zöldségek vagy friss saláták mellé.
A rozmaring helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például kakukkfüvet vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.