BBQ grillezett vegán gyros tálalva

BBQ grillezett vegán gyros

A BBQ grillezett vegán gyros egy fantasztikus alternatíva a hagyományos görög gyros helyett, amelyet szejtánból vagy jackfruitból készíthetsz. A pác füstös BBQ ízt ad az alapanyagnak, miközben a grillen sütés során ropogós külsőt kap. A friss pita kenyér, a ropogós zöldségek és a lágy vegán joghurt tökéletes egyensúlyt teremtenek ebben a fogásban. Ez a recept ideális választás gyors ebédekhez, grillezésekhez vagy akár egy baráti összejövetelre. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki házi tzatzikivel vagy csípős szószokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Szejtán vagy jackfruit
4 db Pita kenyér
2 ek. Olívaolaj
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Oregánó
0.5 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Citromlé
1 db Vöröshagyma
1 db Paradicsom
1 db Uborka
1 ek. Friss petrezselyem
4 ek. Vegán joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Ha szejtánt használsz, vágd vékony csíkokra. Ha jackfruitot használsz, tépkedd szálas állagúra.

    A szejtánt vágd olyan vékonyra, amennyire csak tudod, hogy gyorsabban átsüljön a grillen.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, az oregánót, a fokhagyma port, a fekete borsot, a sót és a citromlevet.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést. Ha nincs otthon füstölt paprika, használhatsz sima pirospaprikát is.

    3

    Forgasd bele a szejtán- vagy jackfruitcsíkokat a fűszeres pácba, és hagyd állni legalább 15 percig.

    Minél tovább hagyod a szejtánt vagy jackfruitot pácolódni, annál ízletesebb lesz.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot.

    A grillrács beolajozása segít megelőzni, hogy a szejtán vagy jackfruit leragadjon.

    5

    Helyezd a pácolt szejtánt vagy jackfruitot a grillre, és süsd 6-8 percig, időnként megkeverve, amíg enyhén megpirul.

    Figyelj oda, hogy a szejtán vagy jackfruit ne égjen meg. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Vágd fel a vöröshagymát, a paradicsomot és az uborkát vékony szeletekre, és aprítsd fel a petrezselymet.

    A zöldségeket vágd minél vékonyabbra, hogy könnyebben beleférjenek a pitába.

    7

    Melegítsd meg a pita kenyereket a grillen vagy egy száraz serpenyőben, hogy kissé ropogósak legyenek.

    A pitákat ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhatnak.

    8

    Töltsd meg a pitákat a grillezett vegán gyros csíkokkal, a szeletelt zöldségekkel és egy kevés vegán joghurttal.

    A vegán joghurtot helyettesítheted vegán tzatzikivel is.

    9

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A petrezselyem frissességet ad a gyrosnak.