BBQ jalapeno cheddar szósz tálalva

BBQ jalapeno cheddar szósz

A cheddar sajt és a jalapeno paprika kombinációja klasszikus ízvilágot hoz létre, amely tökéletesen illeszkedik a BBQ szósz füstös aromájához. Ez a krémes és csípős mártás ideális választás nachos, sült krumpli vagy grillezett húsok mellé. A selymes textúrája és a füstös ízvilága garantáltan feldobja az étkezést.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Cheddar sajt (reszelt)
4 ek. BBQ szósz
1 db Jalapeno paprika
150 ml Tej
2 ek. Vaj
1 ek. Liszt
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Fokhagyma por
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jalapeno paprikát aprítsuk fel. Ha enyhébb ízt szeretnénk, távolítsuk el a magokat.

    A jalapeno paprika csípősségét kesztyűben való kezeléssel csökkentheted a kezeden. A magok eltávolításával jelentősen csökkenthető a csípősség.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.

    A lisztet alaposan keverd el a vajjal, hogy ne maradjanak benne csomók. Ez a roux, ami a szósz alapja.

    3

    Fokozatosan öntsük hozzá a tejet, folyamatos keverés mellett, hogy selymes mártást kapjunk.

    A tejet lassan, apránként adagold, folyamatosan keverve, hogy elkerüld a csomósodást. Ha mégis csomós lenne, használhatsz botmixert a simításához.

    4

    Adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot, és keverjük addig, amíg teljesen elolvad.

    Használj jó minőségű cheddar sajtot, ami jól olvad. A sajtot reszelve add hozzá, hogy könnyebben elolvadjon.

    5

    Keverjük bele a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és az aprított jalapeno paprikát.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha pikánsabban szereted, tegyél több jalapenot vagy chili pelyhet.

    6

    Főzzük további 2-3 percig, amíg a szósz teljesen egyneművé válik.

    Ne forrald a szószt, mert a sajt kicsapódhat. Csak addig főzd, amíg egyneművé válik.

    7

    Tálaljuk sült krumpli, nachos vagy grillezett húsok mellé.

    A szószt melegen tartsd tálalásig, hogy ne dermedjen meg.