BBQ majonézes krumplisaláta tálalva

BBQ majonézes krumplisaláta

A BBQ majonézes krumplisaláta a klasszikus burgonyasaláta egy izgalmas, füstös változata. Az amerikai grillpartikon gyakran tálalják ezt a krémes, fűszeres köretet, amely a BBQ szósz gazdag ízével és a majonéz selymességével lesz igazán különleges. A füstölt paprika és a mustár még mélyebb ízdimenziót ad neki, így tökéletesen illik grillezett húsokhoz vagy akár önmagában is élvezhető. Ha egy kis extra ropogós textúrát szeretnél, próbáld ki pirított bacon morzsával vagy reszelt cheddar sajttal!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
150 ml Majonéz
80 ml BBQ szósz
1 ek. Mustár
1 db Vöröshagyma
2 szál Újhagyma
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a burgonyát, és héjában főzd meg enyhén sós vízben 20-25 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya főzési ideje függ a méretétől. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e.

    2

    Ha a burgonya megfőtt, szűrd le és hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    A burgonyát könnyebben meg tudod hámozni, ha még melegen teszed hideg vízbe pár percre.

    3

    Aprítsd fel a vöröshagymát és az újhagymát vékony szeletekre.

    A vöröshagymát felhasználás előtt áztasd hideg vízbe 10 percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    4

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a majonézt, a BBQ szószt, a mustárt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    A majonéz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá egy kevés tejfölt vagy joghurtot is.

    5

    Add hozzá az aprított hagymákat és a felkockázott burgonyát, majd óvatosan forgasd össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a hozzávalókat.

    Ne keverd túl a salátát, mert a burgonya könnyen összetörhet.

    6

    Fedd le és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A saláta akkor a legfinomabb, ha legalább 1-2 órát áll a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss újhagymával, és kínáld hidegen grillezett húsok vagy szendvicsek mellé.

    Tálalás előtt kóstold meg a salátát, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot vagy BBQ szószt.