Mote ensalada, kukoricával, paradicsommal és avokádóval

Mote ensalada

A mote ensalada egy hagyományos perui étel, amely friss, ínycsiklandó salátaként ismert. A fő összetevője a ropogós kukorica, amelyet avokádóval, paradicsommal és korianderrel kevernek össze. A lime frissítő íze segít kiemelni az étel ízeit, és egyensúlyt ad a salátának. A mote ensalada tökéletes választás előételnek, de akár könnyű főételként is fogyasztható, különösen meleg napokon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kukorica
2 db Paradicsom
1 db Avokádó
1 ek. Koriander
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg sós vízben, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést. Hagyd jól lecsöpögni.

    A kukorica friss íze a legjobb, ha nem főzöd túl, így a szemek megmaradnak ropogósak.

    2

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, az avokádót hámozd meg, vágd fel és add hozzá a salátához.

    Az avokádó puha, de nem túl érett legyen, hogy szépen megmaradjon a textúrája a salátában.

    3

    A vöröshagymát vékony szeletekre vágd fel és a korianderrel együtt tedd a salátába.

    A vöröshagyma ízét enyhítheted, ha egy kicsit beáztatod hideg vízben, hogy kevésbé legyen erős.

    4

    A lime levét facsard bele a salátába, majd locsold meg olívaolajjal.

    A lime frissítő íze kiemeli a saláta ízét, és segít az avokádó frissen tartásában.

    5

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd óvatosan keverd össze az összes hozzávalót.

    A saláta frissességét az egyensúlyos fűszerezés biztosítja, ügyelj arra, hogy ne legyen túl sós.

    6

    A kész salátát azonnal tálald frissen, és ha szeretnéd, extra korianderrel díszítheted.