BBQ marhakolbász tálalva

BBQ Marhakolbász

A BBQ marhakolbász a grillezés egyik klasszikus fogása, amely füstös, gazdag ízével hódít. Az Egyesült Államok déli részén, különösen Texasban, a marhahúsból készült kolbászok nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen remekül illenek a BBQ stílushoz. A megfelelő hús és fűszerek kombinációja kulcsfontosságú a tökéletes kolbász elkészítéséhez. A füstölt paprika és a Worcestershire szósz mélyebb ízt ad, míg a csípős szósz enyhe csípősséget kölcsönöz. A lassú grillezés során az ízek összesülnek, és egy igazán zamatos étel születik. Ez az étel ideális grillezésekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár egy laza hétvégi vacsorához. Ha egy igazán autentikus BBQ élményt keresel, tálald frissen sült zsemlével és egy adag ropogós coleslaw salátával!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 g Marhahús (darált, 80/20 arány)
2 tk.
1 tk. Fekete bors
1 tk. Fokhagymapor
2 tk. Füstölt paprika
1 ek. Barna cukor
1 tk. Őrölt kömény
2 ek. Csípős szósz
1 ek. Worcestershire szósz
2 m Juhbél
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst tedd egy nagy tálba, majd szórd hozzá a sót, borsot, fokhagymaport, füstölt paprikát, barna cukrot és az őrölt köményt.

    A fűszereket alaposan keverd el a darált hússal, hogy mindenhol egyenletesen ízesítse.

    2

    Öntsd hozzá a Worcestershire szószt és a csípős szószt, majd alaposan dolgozd össze a masszát kézzel vagy egy konyhai robotgéppel.

    A masszát ne dolgozd túl sokat, mert a kolbász kemény lehet.

    3

    Áztasd be a juhbelet langyos vízbe 15 percre, hogy rugalmassá váljon.

    A belet alaposan öblítsd át, hogy eltávolítsd a sót.

    4

    Egy kolbásztöltő segítségével töltsd meg a belet a húskeverékkel, ügyelve arra, hogy ne legyen túl feszes, hogy elkerüld a repedéseket.

    Ha nincs kolbásztöltőd, használhatsz egy nagyobb nyomózsákot is.

    5

    Alakíts ki egyenlő méretű kolbászokat úgy, hogy 10-12 cm hosszúságonként eltekered a belet.

    A kolbászok tekerésekor figyelj, hogy ne legyenek túl szorosak, mert sütés közben szétrepedhetnek.

    6

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és kend be a rácsot egy kis olívaolajjal, hogy elkerüld a letapadást.

    A grillrácsot tisztítsd meg alaposan, mielőtt beolajozod.

    7

    Grillezd a kolbászokat 15-20 percig, közben néha forgasd őket, amíg egyenletesen barnára nem sülnek és átsülnek belül is.

    A kolbászokat lassan grillezd, hogy belül is átsüljenek és ne égjenek meg.

    8

    Tálald frissen sült zsemlével, BBQ szósszal és coleslaw salátával. Ízlés szerint szórd meg friss petrezselyemmel.

    A coleslaw saláta remekül ellensúlyozza a kolbász gazdag ízét. Ha pikánsabban szereted, adj a BBQ szószhoz egy kis chilit.