BBQ sertĂ©shĂșs barna sörben pĂĄcolva tĂĄlalva

BBQ sertĂ©shĂșs barna sörben pĂĄcolva

A barna sörben pĂĄcolt BBQ sertĂ©shĂșs az egyik legĂ­zletesebb grillfogĂĄs, amelyet vilĂĄgszerte kedvelnek. A sör termĂ©szetes enzimei segĂ­tenek a hĂșs omlĂłssĂĄ tĂ©telĂ©ben, mĂ­g a malĂĄtĂĄs jegyek kiemelik a BBQ fƱszerezĂ©s mĂ©lysĂ©geit. Az amerikai grillkultĂșrĂĄban a sör Ă©s a fĂŒstös Ă­zek kombinĂĄciĂłja mĂĄr rĂ©gĂłta nĂ©pszerƱ, Ă©s tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt az Ă©des, fĂŒstös Ă©s enyhĂ©n kesernyĂ©s aromĂĄk között. Tipp: Ha mĂ©g gazdagabb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, hagyd a hĂșst egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni, hogy az Ă­zek igazĂĄn összeĂ©rjenek!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1000 g SertĂ©starja vagy sertĂ©slapocka
⭕ 300 ml Barna sör
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 50 ml Almaecet
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a barna sört, a Worcestershire szĂłszt, az almaecetet, a barna cukrot, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a fokhagymaport, a sĂłt Ă©s a borsot.

    A barna cukor helyett hasznålhatsz mézet vagy juharszirupot is, ha édesebb ízt szeretnél.

    2

    Helyezd a sertĂ©shĂșst a pĂĄcba, Ă©s forgasd meg, hogy minden oldala jĂłl bevonĂłdjon. Fedd le, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni a hƱtƑben legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄn ĂĄt, de akĂĄr egy egĂ©sz Ă©jszakĂĄn ĂĄt is.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl Ă­zletesebb lesz. Ha van rĂĄ idƑd, hagyd akĂĄr 24 ĂłrĂĄn ĂĄt is a pĂĄcban.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes-magas hƑmĂ©rsĂ©kletre (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt hasznĂĄlsz, hagyd a faszenet teljesen izzani.

    Fontos, hogy a grillrĂĄcs tiszta legyen, mielƑtt rĂĄteszed a hĂșst. HasznĂĄlj drĂłtkefĂ©t a tisztĂ­tĂĄshoz.

    4

    Vedd ki a hĂșst a pĂĄcbĂłl, Ă©s töröld le rĂłla a felesleges folyadĂ©kot. Kend be olĂ­vaolajjal, hogy ne tapadjon a grillrĂĄcshoz.

    A pĂĄcot ne dobd ki! FƑzd fel egy serpenyƑben, Ă©s hasznĂĄld BBQ szĂłszkĂ©nt a hĂșsra sĂŒtĂ©s közben.

    5

    Helyezd a sertĂ©shĂșst a grillre, Ă©s sĂŒsd kb. 6-7 percig az egyik oldalĂĄn, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 6-7 percig.

    Ne nyomkodd a hĂșst sĂŒtĂ©s közben, mert kifolyik belƑle a szaft, Ă©s szĂĄraz lesz!

    6

    Az utolsĂł 5 percben kend meg a hĂșst vastagon BBQ szĂłsszal, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbb, amĂ­g a mĂĄz kissĂ© karamellizĂĄlĂłdik.

    VigyĂĄzz, hogy a BBQ szĂłsz ne Ă©gjen meg! Ha tĂșl gyorsan karamellizĂĄlĂłdik, vedd lejjebb a hƑfokot, vagy helyezd a hĂșst a grill kevĂ©sbĂ© forrĂł rĂ©szĂ©re.

    7

    Vedd le a hĂșst a grillrƑl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 10 percig. Ez segĂ­t abban, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.

    A pihentetĂ©shez takard le a hĂșst alufĂłliĂĄval, hogy melegen tartsd.

    8

    Szeleteld fel a hĂșst, Ă©s tĂĄlald friss salĂĄtĂĄval, sĂŒlt krumplival vagy grillezett zöldsĂ©gekkel.

    A hĂșst a rostokra merƑlegesen szeleteld, Ă­gy omlĂłsabb lesz.