Vedd ki a steaket a hűtőből legalább 30 perccel a sütés előtt, hogy szobahőmérsékletű legyen. Ez segít egyenletesebben átsülni.
Ha a steak hideg, a közepe nem fog megfelelően átsülni, mire a külseje megég.
Aprítsd fel a fokhagymát finomra, majd egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a feketeborsot és a sót.
A friss fokhagyma intenzívebb ízt ad, mint a fokhagymapor. Ha nincs Worcestershire szószod, használhatsz szójaszószt helyette.
Masszírozd be a steaket a fűszeres keverékkel, ügyelve arra, hogy minden oldala egyenletesen bevonódjon. Helyezz rá néhány rozmaringágat a még intenzívebb íz érdekében.
A rozmaring remekül passzol a marhahúshoz. Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is.
Melegítsd elő a grillt vagy egy vastag serpenyőt magas hőmérsékletre. Ha grillt használsz, kend meg egy kis olajjal, hogy a steak ne tapadjon le.
A magas hőmérséklet segít a steaknek gyorsan kérget kapni, ami megőrzi a szaftosságát. Ha serpenyőt használsz, válassz öntöttvasat vagy rozsdamentes acélt.
Helyezd a steaket a forró grillre vagy serpenyőbe. Süsd oldalanként kb. 3-4 percig a medium-rare sütési szint eléréséhez, vagy hosszabb ideig, ha jobban átsütött steaket szeretnél.
A sütési idő függ a steak vastagságától és a kívánt sütési szinttől. Használj húshőmérőt a pontosabb eredmény érdekében. Medium-rare: 52-54°C, Medium: 57-60°C, Medium-well: 63-65°C, Well-done: 71°C felett.
Az utolsó 1 percben kend meg a steaket BBQ szósszal, és hagyd, hogy kissé karamellizálódjon a felületén.
A BBQ szósz édes és füstös ízt ad a steaknek. Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg!
Vedd le a steaket a tűzről, és hagyd pihenni legalább 5 percig, mielőtt felszeleteled. Ez segít megőrizni a hús szaftosságát.
A pihentetés alatt a húsban lévő nedvesség egyenletesen eloszlik. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.