Mosd meg a cukkinit, majd vágd hosszanti szeletekre vagy vastagabb karikákra.
A szeletek vastagsága befolyásolja a sütési időt. Ha túl vékonyak, könnyen megégnek.
Egy nagy keverőtálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a balzsamecetet, a sót és a borsot.
A balzsamecet ad egy kis savasságot a szósznak. Ha nincs, használhatsz helyette citromlevet is.
Forgasd bele a cukkiniszeleteket a fűszeres keverékbe, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Hagyd állni a cukkinit a pácban legalább 15 percig, hogy jobban átvegye az ízeket.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.
A grill legyen tiszta, hogy a cukkini ne ragadjon le.
Helyezd a cukkinit a grillrácsra, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirul és karamellizálódik.
Ne süsd túl a cukkinit, mert akkor elveszíti a ropogósságát.
Fordítsd meg őket, és süsd további 2-3 percig, hogy minden oldalról átsüljön.
Ha grillserpenyőt használsz, kevés olajat tegyél alá, hogy ne égjen le a cukkini.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és kínáld melegen.
A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például koriandert vagy bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.