Panta bhat mustárolajjal, tálalva friss korianderrel

Panta bhat mustárolajjal

A Panta bhat egy tradicionális indiai étel, amely egyszerű, mégis rendkívül ízletes. Eredetileg egy falusi étel volt, amelyet reggelire fogyasztottak a friss rizsből készült ételt. A mustárolaj különleges íze, a friss koriander és a zöld chili adja meg a jellegzetes, fűszeres ízt. A Panta bhat a mai napig rendkívül népszerű az indiai vidéken, és szívesen készítik különféle variációkban. Ez az étel tökéletes választás, ha valami friss és ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Főtt rizs
2 ek. Mustárolaj
100 ml Víz
1 szál Póréhagyma
1 db Zöld chilipaprika
1 ág Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt rizst öntsd egy tálba, majd add hozzá a vizet és jól keverd össze.

    A rizst a legjobb, ha előző nap főzöd meg, hogy a szálak jól elváljanak egymástól.

    2

    A póréhagymát vékonyan szeleteld fel, a zöld chilipaprikát pedig apróra vágd.

    A póréhagyma és a zöld chili frissessége igazán feldobja az ételt.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a mustárolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a chilipaprikát. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A mustárolaj különleges ízt ad az ételnek, ha nem található, használhatsz más növényi olajat is.

    4

    A pirított póréhagymát és chilipaprikát keverd össze a főtt rizshez.

    A rizs és a fűszeres keverék jól összeér, ha egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Sózd, borsozd, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze segít ellensúlyozni a mustárolaj erőteljes ízét.