Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a szójaszószt, a BBQ szószt, a mézet, a barnacukrot, a reszelt gyömbért és az aprított fokhagymát.
A gyömbért érdemes frissen reszelni, mert úgy intenzívebb az íze. A fokhagymát pedig zúzd össze, ne csak aprítsd, hogy jobban kiadja az aromáját.
Adjuk hozzá a szezámolajat, a rizsecetet és a fekete borsot, majd közepes lángon melegítsük fel.
A szezámolaj nagyon intenzív ízű, ezért óvatosan adagold. Ha nincs rizseceted, helyettesítheted almaecettel is.
Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt a vízzel, majd folyamatos keverés mellett adjuk a szószhoz.
A kukoricakeményítőt mindig hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz a szósz.
Főzzük további 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik és fényes állagot kap.
Ne hagyd felügyelet nélkül a szószt, mert könnyen leéghet az alja. Folyamatosan kevergesd.
Vegyük le a tűzről, szórjuk meg szezámmaggal, majd hagyjuk kissé hűlni.
A szezámmagot előtte pirítsd meg száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Tálaljuk grillezett húsok, zöldségek vagy rizsételek mellé.
A szószt kínálhatod melegen és hidegen is, ízlés szerint. Hűtőben tárolva több napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.