A fokhagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A szardellát is vágd fel apróra.
A fokhagyma szeletelése helyett pépesítheted is, ha simább állagot szeretnél elérni.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a fokhagymát és a szardellát, majd folyamatosan kevergetve pirítsd, amíg a szardella feloldódik és a fokhagyma illatos lesz.
A szardella feloldódása segíti a szósz alapjának gazdag ízét, de ne hagyd túlsütni a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
A szószba keverd bele a sós vajat és a tejfölt. Folyamatos keverés mellett hagyd, hogy az összes hozzávaló összeérjen és egy krémes állagú szósz jöjjön létre.
A tejföl hozzáadása segít a szósz lágyításában, és gazdagabb ízt ad a bagna cauda-nak.
Miután a szósz sima és krémes lett, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.
Ne hagyd teljesen kihűlni, mert a bagna cauda-t melegen a legjobb fogyasztani, de ne legyen túl forró.
Tálald a bagna caudát egy kis tálban, frissen vágott petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal a tetején. Zöldségekkel vagy pirítós kenyérrel tálald.
A bagna cauda hagyományosan zöldségekkel, például sárgarépával, zellerrel és paprikával kerül tálalásra, de friss kenyérrel is nagyon finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.