Bagna cauda tejföllel, gazdag, krémes szósz friss petrezselyemmel és zöldségekkel tálalva.

Bagna cauda tejföllel

A bagna cauda egy hagyományos piemonti étel, amely az olasz konyha egyik leghíresebb előétele. A szósz alapja fokhagyma, szardella, vaj és olívaolaj, amelyet tipikusan zöldségekkel, kenyérrel vagy akár húsokkal fogyasztanak. A tejföl hozzáadásával a szósz egy gazdagabb, krémesebb állagot kap, így ez a változat különösen a lágyabb ízeket kedvelők számára tökéletes választás. A bagna cauda minden falatja igazi élvezetet nyújt, amelyet az olasz vendégszeretet és hagyományok inspirálnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 gerezd Fokhagyma
150 ml Olívaolaj
100 g Sós vaj
150 g Tejföl
100 g Szardella
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A szardellát is vágd fel apróra.

    A fokhagyma szeletelése helyett pépesítheted is, ha simább állagot szeretnél elérni.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a fokhagymát és a szardellát, majd folyamatosan kevergetve pirítsd, amíg a szardella feloldódik és a fokhagyma illatos lesz.

    A szardella feloldódása segíti a szósz alapjának gazdag ízét, de ne hagyd túlsütni a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    A szószba keverd bele a sós vajat és a tejfölt. Folyamatos keverés mellett hagyd, hogy az összes hozzávaló összeérjen és egy krémes állagú szósz jöjjön létre.

    A tejföl hozzáadása segít a szósz lágyításában, és gazdagabb ízt ad a bagna cauda-nak.

    4

    Miután a szósz sima és krémes lett, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni.

    Ne hagyd teljesen kihűlni, mert a bagna cauda-t melegen a legjobb fogyasztani, de ne legyen túl forró.

    5

    Tálald a bagna caudát egy kis tálban, frissen vágott petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal a tetején. Zöldségekkel vagy pirítós kenyérrel tálald.

    A bagna cauda hagyományosan zöldségekkel, például sárgarépával, zellerrel és paprikával kerül tálalásra, de friss kenyérrel is nagyon finom.