Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt.
Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert az gátolja a kelést.
Add hozzá a meleg tejet, a felvert tojásokat és a vaníliakivonatot, majd kezd el összedolgozni a tésztát.
A tej legyen langyos, de ne forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tojásokat verd fel, hogy könnyebben elkeveredjenek.
Olvaszd meg a vajat, és fokozatosan adagold a tésztához, miközben folyamatosan gyúrod, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
A vajat hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tésztához adod, hogy ne főzze meg a tojásokat. A tésztát alaposan gyúrd, hogy a glutén aktiválódjon.
Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely segít a tésztának gyorsabban kelni. A kikapcsolt sütő egy tál forró vízzel jó megoldás lehet.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, majd vágj belőle négyzeteket vagy téglalapokat.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, és éles késsel vágd, hogy a formák szép szabályosak legyenek.
Egy mély edényben hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha azonnal feljön a tetejére és gyengéden sül, az olaj készen áll.
Az olaj hőmérséklete kulcsfontosságú a beignet sikeréhez. Ha túl alacsony, a tészta megszívja magát olajjal, ha túl magas, kívül megég, belül nyers marad.
Süsd a beignet-eket 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek. Ne zsúfold tele az edényt, hogy az olaj hőmérséklete ne csökkenjen.
Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre az olajba, mert az lehűti az olajat, és a beignet-ek nem fognak megfelelően sülni.
Szedd ki a megsült beignet-eket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Hagyd őket kissé hűlni.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a beignet-ek nem lesznek túl zsírosak.
Szórd meg bőségesen porcukorral, és melegen tálald.
A porcukor jobban tapad a meleg beignet-ekre. Szórd meg őket közvetlenül tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.