Beiju klasszikus, tapiokalisztből készült lepény frissen sütve

Beiju klasszikus (tapiokalisztből készült lepény)

A Beiju egy hagyományos brazil étel, amelyet tapiokalisztből készítenek, és gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A tapiokaliszt a kasszáva gyökérből származik, és rendkívül népszerű a gluténmentes diétát követők körében. A Beiju az idők során egyszerű, gyors és ízletes étkezés lett a brazil konyhában. A lepény különlegessége, hogy ropogós kívülről, miközben belül lágy és finom marad. Kiváló választás reggelire, vagy akár délutáni nassolnivalóként. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, sajttal vagy friss gyümölcsökkel is tálalhatod.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tapiokaliszt
300 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a tapiokaliszt előkészítésével. Tedd a lisztet egy nagy tálba. Adj hozzá egy csipet sót és öntsd hozzá a vizet fokozatosan.

    Fontos, hogy lassan öntsd hozzá a vizet, hogy ne legyen túl nedves a tészta.

    2

    Keverd össze jól, hogy egy sűrű, de rugalmas masszát kapj. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A massza ne legyen túl folyós, inkább olyan állagú, mint a kenyértészta.

    3

    A masszát egy lapos serpenyőben közepes hőmérsékleten kezdd el sütni. Ne használj túl sok olajat, csak egy kevés a serpenyő aljára.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a lepény egyenletesen süljenek és ne égjenek meg.

    4

    Pár perc után, amikor a tészta egy picit megpirul, egy spatulával fordítsd meg, és süsd tovább pár percig a másik oldalon.

    Ne nyomd le túl erősen a lepényt, hogy ne legyen túl kemény a végeredmény.

    5

    Miután mindkét oldal szép aranybarna lett, vedd le a lepényt a serpenyőből, és tálald melegen.

    Egy kicsi reszelt sajttal vagy friss zöldfűszerekkel is tálalhatod, hogy ízesebbé tedd.