Beiju sós változat szárított hússal tálalva

Beiju sós változatban (szárított hússal)

A beiju tradicionális brazil étel, melyet főként tápiókalisztből készítenek. A sós változata szárított hússal egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely remekül illik reggelire vagy akár snackként is fogyasztható. A tápiókaliszt felhasználása különleges textúrát ad az ételnek, miközben a szárított hús gazdag ízt kölcsönöz neki. A beiju elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, és bármely étkezéshez remek választás lehet. Tálald friss zöldségekkel, hogy még ínycsiklandóbbá tedd!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tápiókaliszt
150 g Szárított hús
200 ml Víz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Fokhagyma por
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tápiókalisztet egy tálba öntjük, és lassan adagoljuk hozzá a vizet. Keverjük folyamatosan, hogy ne legyenek csomók. A tésztának egy rugalmas, de nem túl nedves állagot kell kapnia.

    A víz adagolása legyen fokozatos, hogy könnyen megállapíthasd a megfelelő állagot.

    2

    A szárított húst finomra vágjuk vagy aprítjuk, majd egy serpenyőben, közepes lángon, 1 evőkanál olajon átpirítjuk. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.

    A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, és a fűszereket is egyenletesen oszlasd el.

    3

    A tápiókalisztből készült masszát vedd egy serpenyőbe, amit előzőleg vékonyan olajjal megkentél. Egyenletesen oszlasd el a masszát, és süsd kb. 5-7 percig, amíg a szélek elkezdenek elválni a serpenyőtől.

    Ha a massza túlságosan ragad, próbálj meg több lisztet adni hozzá, vagy csökkentsd a víz mennyiségét.

    4

    Miután a beiju kezd megsülni, tedd a szárított húst a tetejére, és egy kicsit nyomkodd bele, hogy rátapadjon.

    Ha szeretnél egy kis plusz ízt, szórhatsz egy kevés fokhagyma port vagy borsot is a hússal tálalás előtt.

    5

    Süsd a beijut további 2-3 percig, amíg szép aranybarna színt nem kap. Ezt követően fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is 2-3 percig.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert így szárazabbá válhat.

    6

    A kész beijut vegyük ki a serpenyőből, és tálaljuk azonnal.

    Tálalás előtt friss fűszerekkel, például korianderrel, díszítheted a beijut.