Frissen sült belga csokoládés croissant

Belga csokoládés croissant

A belga csokoládé világhírű gazdag ízéről és kiváló minőségéről. A francia croissant tökéletes kombinációja a belga csokoládéval egy olyan klasszikus péksüteményt hoz létre, amely minden falatban krémes és gazdag ízélményt nyújt. Ez a recept a legjobb minőségű csokoládét és a tökéletesen hajtogatott leveles tésztát ötvözi, hogy a lehető legfinomabb csokoládés croissantot készíthesd el otthon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 48 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Finomliszt
25 g Friss élesztő
50 g Kristálycukor
10 g
250 ml Langyos tej
250 g Vaj
1 db Tojás
150 g Belga étcsokoládé
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A felfutott élesztő biztosítja, hogy a tészta megkeljen.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, keverd hozzá a sót, majd öntsd bele az élesztős tejet. Kezd el dagasztani a tésztát.

    A liszt szitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Amikor a tészta összeállt, tedd enyhén lisztezett felületre, és gyúrd 10 percig, amíg rugalmas lesz.

    A tésztát addig kell gyúrni, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    4

    Tedd a tésztát egy tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát meleg helyen kell keleszteni, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    A megkelt tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, majd helyezd a közepére a hideg vajat. Hajtsd rá a tészta széleit.

    A hideg vaj fontos a leveles tészta kialakításához. Ügyelj, hogy a vaj ne olvadjon meg.

    6

    Óvatosan nyújtsd ki a tésztát, majd hajtogasd háromba. Takard le, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A hajtogatás és a hűtés segít a leveles szerkezet kialakításában.

    7

    Ismételd meg a hajtogatást és nyújtást még kétszer, mindig pihentetve a tésztát 30 percig a hűtőben.

    Minél többször hajtogatod a tésztát, annál levelesebb lesz a croissant.

    8

    A kész leveles tésztát nyújtsd ki 5 mm vastagra, majd vágd háromszögekre és helyezz minden háromszög széles végére egy darab belga étcsokoládét.

    Használj jó minőségű belga étcsokoládét a legjobb íz érdekében.

    9

    Tekerd fel a háromszögeket a széles végétől kezdve a csúcs felé, hogy croissant formát kapj.

    A feltekerésnél ügyelj, hogy szorosan tekerd, így szép formát kapnak a croissant-ok.

    10

    Helyezd a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire, takard le, és hagyd kelni további 30 percig.

    Ez a második kelesztés segít, hogy a croissant-ok még légiesebbek legyenek.

    11

    Verd fel a tojást, és kend meg vele a croissantok tetejét, hogy szép fényesek legyenek.

    A tojás segít, hogy a croissant-ok szép színt kapjanak sütés közben.

    12

    Süsd előmelegített 190°C-os sütőben 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a croissant-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    13

    Hagyd kihűlni a croissantokat, majd szórd meg porcukorral, és tálald őket frissen.

    A porcukorral megszórt croissant-ok még vonzóbbak. A frissen sült croissant-ok a legfinomabbak.