Beshbarmak hagymával, gazdag marhahúsos étel sárgarépával és burgonyával

Beshbarmak hagymával

A Beshbarmak egy tradicionális kazah étel, amely a nomád életmódból származik, és a marhahúst, burgonyát és sárgarépát gazdag, húsos szafttal készítik el. Az étel különleges fűszerei és gazdag íze miatt egy tipikus étkezés a kazah háztartásokban, különösen ünnepi alkalmakra. A friss hagyma és petrezselyem frissességet ad, míg a gazdag húsos szaft az ételt egyedivé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Hagyma
3 db Burgonya
2 db Sárgarépa
1 ág Koriander
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 l Víz
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyen megfőjön.

    A hús egyenletes darabolása biztosítja, hogy minden falat egyformán megpuhul.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát és fokhagymát pirítva add meg az ételnek az alap ízt, de ne hagyd túl pirulni, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá a marhahúst, sót, borsot, és süsd 5-7 percig, hogy a hús minden oldala megpiruljon.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, így a hús minden oldala egyformán pirul meg.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és tedd bele a sárgarépát és burgonyát. Főzd az ételt 40-45 percig, amíg a hús megpuhul.

    A víz mennyiségét a hús típusához igazíthatod, ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A friss petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem segít frissíteni a gazdag ízeket is.

    6

    Tálald a Beshbarmakot friss kenyérrel vagy főtt rizs kíséretében.

    A friss kenyér a legjobb, hogy felszívja a gazdag húsos levet.