Beshbarmak hagymĂĄval, gazdag marhahĂșsos Ă©tel sĂĄrgarĂ©pĂĄval Ă©s burgonyĂĄval

Beshbarmak hagymĂĄval

A Beshbarmak egy tradicionĂĄlis kazah Ă©tel, amely a nomĂĄd Ă©letmĂłdbĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a marhahĂșst, burgonyĂĄt Ă©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt gazdag, hĂșsos szafttal kĂ©szĂ­tik el. Az Ă©tel kĂŒlönleges fƱszerei Ă©s gazdag Ă­ze miatt egy tipikus Ă©tkezĂ©s a kazah hĂĄztartĂĄsokban, kĂŒlönösen ĂŒnnepi alkalmakra. A friss hagyma Ă©s petrezselyem frissessĂ©get ad, mĂ­g a gazdag hĂșsos szaft az Ă©telt egyedivĂ© teszi.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 3 db Burgonya
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 ág Koriander
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 ág Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd fel kisebb darabokra, hogy könnyen megfƑjön.

    A hĂșs egyenletes darabolĂĄsa biztosĂ­tja, hogy minden falat egyformĂĄn megpuhul.

    2

    A hagymåt és fokhagymåt vågd apróra, majd egy nagy låbasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymåt és fokhagymåt.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt pirĂ­tva add meg az Ă©telnek az alap Ă­zt, de ne hagyd tĂșl pirulni, hogy ne legyen keserƱ.

    3

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst, sĂłt, borsot, Ă©s sĂŒsd 5-7 percig, hogy a hĂșs minden oldala megpiruljon.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, Ă­gy a hĂșs minden oldala egyformĂĄn pirul meg.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s tedd bele a sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s burgonyĂĄt. FƑzd az Ă©telt 40-45 percig, amĂ­g a hĂșs megpuhul.

    A vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t a hĂșs tĂ­pusĂĄhoz igazĂ­thatod, ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss petrezselyemmel, hogy friss Ă­zt adjon az Ă©telnek.

    A friss petrezselyem nemcsak szép színt ad, hanem segít frissíteni a gazdag ízeket is.

    6

    TĂĄlald a Beshbarmakot friss kenyĂ©rrel vagy fƑtt rizs kĂ­sĂ©retĂ©ben.

    A friss kenyĂ©r a legjobb, hogy felszĂ­vja a gazdag hĂșsos levet.