Bhang lassi, indiai frissítő ital joghurttal, banánnal és mentával

Bhang lassi

A Bhang lassi egy híres indiai ital, amely a tradicionális lassi frissítő változata, melyet különleges összetevője, a bhang por tesz egyedivé. A bhang lassi különösen népszerű a Holi fesztivál idején, ahol frissítő és energizáló hatása miatt kedvelt ital. A bhang por a kender növényből származik, amely hűsítő és relaxáló hatással bír. Az ital alapját joghurt és banán képezi, amely krémes textúrát ad, míg a friss menta frissíti az ízeket. Ez az ital tökéletes választás, ha egy különleges, autentikus indiai élményt keresel.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Joghurt
250 ml Tej
1 db Banán
1 csokor Menta
1 tk. Bhang por
2 ek. Cukor
5 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot és tejet öntsd egy turmixgépbe, majd add hozzá a banánt, a mentát és a bhang port.

    A banán extra krémességet ad a lassihoz, így ha sűrűbb állagot szeretnél, adj hozzá egy másik banánt.

    2

    A cukrot is tedd hozzá, és turmixold össze az összes hozzávalót simára.

    Ha kevésbé édes ízt szeretnél, csökkentheted a cukor mennyiségét, vagy használhatsz alternatív édesítőt.

    3

    Tedd a jégkockákat a turmixba, és turmixold tovább, hogy hideg és frissítő italt kapj.

    A jégkockák nemcsak frissítik az italt, hanem hűvösen tartják, így tökéletesen alkalmas meleg napokra.

    4

    Tálald az elkészült bhang lassit friss mentalevelekkel díszítve.

    A friss menta extra frissességet ad, és szép színt is ad az italnak.