Bharwa pyaz tálalva, aranybarnára sült, illatos indiai étel

Bharwa pyaz (Töltött hagyma)

A bharwa pyaz egy tradicionális indiai étel, amelyet főként a zöldségek és fűszerek gazdag ízvilága jellemez. A hagyma a töltelékkel együtt ropogós és ínycsiklandó, míg a fűszerek mélyen beleivódnak minden falatba. Ezt az ételt általában vegetáriánus étkezések során tálalják, és gyakran kísérik rizzsel vagy naan kenyérrel. Az étel a klasszikus indiai konyha ízeit hozza el, és gyorsan népszerűvé vált a világ különböző részein. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnének egy kis indiai ínycsiklandó fogást az asztalra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy hagyma
2 db Főtt burgonya
2 db Zöld chili
1 tk. Garam masala
1 tk. Kömény
2 ek. Cilantro (koriander)
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk.
2 ek. Mustár olaj
8 db Curry levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymákat hámozd meg, és óvatosan vájd ki a belsejüket, hogy üresek maradjanak, de ne lyukadjanak ki. A kivájt belsőt tedd félre.

    Használj éles kést a hagyma üregének kivájásához, így nem sérted meg a külső réteget.

    2

    A főtt burgonyát pürésítsd, majd add hozzá a kivájt hagyma belsejét, az apróra vágott zöld chiliket, koriandert, garam masalát, köményt, borsot és sót.

    A pürésített burgonya segít összetartani a tölteléket. Ha szükséges, egy kevés víz is hozzáadható, hogy ne legyen túl száraz.

    3

    Jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy egy sima, fűszeres tölteléket kapj.

    Az összes fűszer és zöldség jól elvegyüljön a burgonyában, hogy minden falat egyenletesen ízes legyen.

    4

    Töltsd meg a hagyma üregeit a kész töltelékkel, és óvatosan nyomd bele, hogy ne essen ki.

    Ha szükséges, kicsit nyomd meg a hagyma tetejét, hogy biztosan megtartsák a tölteléket.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel a mustár olajat, és helyezd bele a curry leveleket. Amikor illatosak, óvatosan tedd bele a töltött hagymákat, és süsd őket 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne süsd túl a hagymákat, hogy ne égjenek meg, de jól piruljanak a külső rétegükön.

    6

    Amikor a hagymák elkészültek, vedd ki őket, és tálald melegen. Kínálhatod rizzsel vagy friss naan kenyérrel.

    A töltött hagymák ínycsiklandóak és a rizzsel együtt tökéletes főétel lesz.