A hagymákat hámozd meg, és óvatosan vájd ki a belsejüket, hogy üresek maradjanak, de ne lyukadjanak ki. A kivájt belsőt tedd félre.
Használj éles kést a hagyma üregének kivájásához, így nem sérted meg a külső réteget.
A főtt burgonyát pürésítsd, majd add hozzá a kivájt hagyma belsejét, az apróra vágott zöld chiliket, koriandert, garam masalát, köményt, borsot és sót.
A pürésített burgonya segít összetartani a tölteléket. Ha szükséges, egy kevés víz is hozzáadható, hogy ne legyen túl száraz.
Jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy egy sima, fűszeres tölteléket kapj.
Az összes fűszer és zöldség jól elvegyüljön a burgonyában, hogy minden falat egyenletesen ízes legyen.
Töltsd meg a hagyma üregeit a kész töltelékkel, és óvatosan nyomd bele, hogy ne essen ki.
Ha szükséges, kicsit nyomd meg a hagyma tetejét, hogy biztosan megtartsák a tölteléket.
Egy serpenyőben hevítsd fel a mustár olajat, és helyezd bele a curry leveleket. Amikor illatosak, óvatosan tedd bele a töltött hagymákat, és süsd őket 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ne süsd túl a hagymákat, hogy ne égjenek meg, de jól piruljanak a külső rétegükön.
Amikor a hagymák elkészültek, vedd ki őket, és tálald melegen. Kínálhatod rizzsel vagy friss naan kenyérrel.
A töltött hagymák ínycsiklandóak és a rizzsel együtt tökéletes főétel lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.