A rizst és a toor dalt alaposan mosd meg, majd tedd félre.
A rizs és a dal mosása segít eltávolítani a kemikáliákat és a szennyeződéseket.
A karfiolt vágd kisebb rózsákra, majd egy serpenyőben pirítsd egy kicsit olívaolajon, amíg enyhén barnulni kezd.
A karfiol pirítása kiemeli az ízét és textúráját.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a ginger pasztát, kurkuma port, köménymagot, és a szárított csilit, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek pirítása segít jobban előhozni az ízüket.
Most add hozzá a rizst és a dalt a serpenyőbe, majd önts rá 500 ml vizet. Sózd meg, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg minden megpuhul.
Ne keverd túl gyakran, hogy a rizs és a dal ne törjön össze.
Amikor a rizs és a dal megpuhult, add hozzá a pirított karfiolt, és keverd össze.
A karfiol akkor a legfinomabb, ha még egy kicsit ropogós marad, de teljesen át van áthatva az ízekkel.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze és illata feldobja a kész ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.