Bhuna khichuri karfiollal tálalva, friss korianderrel díszítve

Bhuna khichuri karfiollal

A Bhuna khichuri egy indiai étel, amely a rizs és a dal (hüvelyesek) kombinációján alapul, gazdag fűszerekkel. A karfiol hozzáadásával egy új, különleges ízvilágot kap, miközben a fűszerek és az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást. Az étel a hagyományos khichuri változata, de egy kis extra ízt kap a karfioltól, amely egyedi textúrát ad. A Bhuna khichuri karfiollal egy igazi vegetáriánus étkezés, amit minden fűszeres étel kedvelőjének érdemes kipróbálni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
100 g Toor dal (sárgaborsó)
300 g Karfiol
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger paszta
1 tk. Kurkuma por
1 tk. Köménymag
2 db Szárított csili
1 tk.
1 csokor Cilantro (friss koriander)
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a toor dalt alaposan mosd meg, majd tedd félre.

    A rizs és a dal mosása segít eltávolítani a kemikáliákat és a szennyeződéseket.

    2

    A karfiolt vágd kisebb rózsákra, majd egy serpenyőben pirítsd egy kicsit olívaolajon, amíg enyhén barnulni kezd.

    A karfiol pirítása kiemeli az ízét és textúráját.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a ginger pasztát, kurkuma port, köménymagot, és a szárított csilit, és pirítsd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fűszerek pirítása segít jobban előhozni az ízüket.

    5

    Most add hozzá a rizst és a dalt a serpenyőbe, majd önts rá 500 ml vizet. Sózd meg, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg minden megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran, hogy a rizs és a dal ne törjön össze.

    6

    Amikor a rizs és a dal megpuhult, add hozzá a pirított karfiolt, és keverd össze.

    A karfiol akkor a legfinomabb, ha még egy kicsit ropogós marad, de teljesen át van áthatva az ízekkel.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze és illata feldobja a kész ételt.