Bicol Express szárnyas bab tálalva szigáriyasszával és korianderrel

Bicol Express szigáriyasszal szárnyas bab

A Bicol Express egy népszerű filippínó étel, amelynek alapja a fűszeres, kókuszos pörkölt. A hagyományos receptben a bab és a csirkehús kombinációja mellett fontos szerepet kapnak a helyi fűszerek és a kókusztej. A szigáriyassza, egy különleges filippínó fűszer, különleges és gazdag ízt ad az ételnek, miközben fokozza az étel hőmérsékletét. A friss koriander az étel frissességét és szép színét adja. Ez az étel a hagyományos filippínó konyha egyik kedvelt választása.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 ml Kókusztej
300 g Szárnyas bab
2 db Piros chili
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Pálmaolaj
2 ek. Szigáriyassza
1 tk.
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd alaposan mosd meg. A fokhagymát és hagymát hámozd meg, és apróra vágd.

    A csirkehús szeletelése segít gyorsabban átsülni, így könnyebben átveszi az ízeket.

    2

    A piros chilit vágd apróra, ha szeretnél erősebb ízt, akkor a magját is tartsd benne, különben távolítsd el.

    A chili magjai különösen csípősek, ha nem szereted a túl erős ízt, inkább hagyd el őket.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a pálmaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert keserűvé válhat. Csak addig pirítsd, amíg illatos lesz.

    4

    Tedd a csirkehúst a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, hogy minden oldala aranybarna legyen.

    Ha túl sok hús van a serpenyőben, dolgozz több adagban, hogy ne gőzölődjön a hús, hanem szépen piruljon.

    5

    Add hozzá a szárnyas babot és a pirospaprikát, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a bab megpuhul.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad az ételnek, és remekül passzol a babhoz.

    6

    Szórj rá szigáriyasszát, és keverd jól össze. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szigáriyassza intenzív ízt ad, így nem szükséges túl sokat használni. Kezdd egy kis mennyiséggel, és ha szükséges, adj hozzá többet.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és ha szükséges, sózd utána.

    A koriander frissessége csodálatosan kiegészíti az étel ízét, és szép színt ad neki.