Bicol Express zöldbabbal, kókusztejjel és piros paprikával tálalva

Bicol Express zöldbabbal

A Bicol Express egy hagyományos filippínó étel, amely a Bicol régióból származik. Az ételt kókusztejjel és chili paprikával készítik, amely a fűszeres, krémes ízvilágot adja. Eredetileg sertéshús vagy tenger gyümölcseivel készítik, de a zöldbabos változata is egyre népszerűbb a vegetáriánusok és vegánok körében. Az étel karakteres íze és krémes textúrája könnyen a család kedvencévé válhat. Ha szereted a fűszeres ételeket, akkor a Bicol Express zöldbabbal biztosan elnyeri tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Zöldbab
400 ml Kókusztej
2 db Piros chili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Kókuszolaj
200 ml Hal alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk. A zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

    A hagyma és fokhagyma aprításakor használj éles kést, hogy elkerüld a csúszkálást!

    2

    Egy nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük a kókuszolajat. Belekerül a hagyma és a fokhagyma, amit pár percig pirítunk, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válik! Figyelj a színére és szagára!

    3

    Add hozzá a paprikát és a chilit. Pirítsd őket még egy pár percig, hogy a paprika kissé megpuhuljon és kiengedje az ízeket.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiséget!

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a hal alaplét. Sózd és borsozd, majd hagyd felforrni.

    Ha nincs hal alaplét, készítheted sima zöldséges alaplével is, de a hal alaplé íze különlegesebbé teszi az ételt!

    5

    Miután felforrt, add hozzá a zöldbabot, és főzd kb. 10-15 percig, amíg a bab megpuhul, de még roppanós marad.

    A zöldbab ne főjön túl, mert elveszíti a roppanós állagát. Kóstold meg főzés közben!

    6

    Ha a bab megpuhult, kész is van a Bicol Express zöldbabbal. Tálald rizs mellett vagy önálló ételként.

    Ez a recept tökéletes köretként is, egy adag fehér rizzsel igazán laktató étel készül belőle!