Biltong Worcestershire szósszal, fűszeres marhahús szeletek egy szárítórácson

Biltong Worcestershire szósszal

A biltong a dél-afrikai konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étke, mely hagyományosan szárított húsból készül. Az eredeti recept szerint a hús marhahús, amit fűszerekkel, különösen korianderrel és chili paprika segítségével készítenek el. A Worcestershire szósszal való ízesítés egy modern csavart ad a hagyományos biltong recepthez, még gazdagabb ízt biztosítva. Ezt az ételt főként harapnivalóként fogyasztják, de kiválóan illik túrázáshoz, piknikekhez vagy akár ajándéknak is. A fűszerek és a hosszú szárítási idő a húsban gazdag, intenzív ízt hoz létre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 48 perc
Teljes 48 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
3 ek. Worcestershire szósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Cukor
1 tk. Koriander
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
2 ek. Vörösbor
1 tk. Szárított chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd helyezd egy tálba. A húsnak egyenletes szeletekre kell esnie, hogy megfelelően száradjon.

    Ha túl vastagra vágod a húst, nem fog egyenletesen száradni, és az állaga sem lesz megfelelő!

    2

    Egy másik tálban keverd össze a Worcestershire szószt, sót, borsot, cukrot, koriandert, fokhagymát, köményt, vörösbort és szárított chilit.

    A fűszerek egyenletes keverése fontos, hogy minden falat bőségesen ízesített legyen.

    3

    Öntsd a keveréket a marhahúsra, majd jól forgasd meg, hogy minden szeletet alaposan befedjen a fűszeres pác.

    Ha van időd, hagyd a húst pihenni a pácban legalább 1 órát, hogy az ízek jobban átjárják.

    4

    A hússzeleteket helyezd egy sütőrácsra, és hagyd száradni szobahőmérsékleten vagy egy szárítószekrényben 24-48 órán át.

    Ha nincs szárítószekrényed, a húst szabad levegőn is száríthatod, de ügyelj arra, hogy tiszta helyen tedd, hogy ne érje szennyeződés!

    5

    A szárítás végeztével a biltong sötétbarna, kemény állagot kell kapjon, és a belseje enyhén puha maradhat.

    Ne szárítsd túl, mert ha túl kemény lesz, elveszítheti a finom, ízes textúráját.