A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd helyezd egy tálba. A húsnak egyenletes szeletekre kell esnie, hogy megfelelően száradjon.
Ha túl vastagra vágod a húst, nem fog egyenletesen száradni, és az állaga sem lesz megfelelő!
Egy másik tálban keverd össze a Worcestershire szószt, sót, borsot, cukrot, koriandert, fokhagymát, köményt, vörösbort és szárított chilit.
A fűszerek egyenletes keverése fontos, hogy minden falat bőségesen ízesített legyen.
Öntsd a keveréket a marhahúsra, majd jól forgasd meg, hogy minden szeletet alaposan befedjen a fűszeres pác.
Ha van időd, hagyd a húst pihenni a pácban legalább 1 órát, hogy az ízek jobban átjárják.
A hússzeleteket helyezd egy sütőrácsra, és hagyd száradni szobahőmérsékleten vagy egy szárítószekrényben 24-48 órán át.
Ha nincs szárítószekrényed, a húst szabad levegőn is száríthatod, de ügyelj arra, hogy tiszta helyen tedd, hogy ne érje szennyeződés!
A szárítás végeztével a biltong sötétbarna, kemény állagot kell kapjon, és a belseje enyhén puha maradhat.
Ne szárítsd túl, mert ha túl kemény lesz, elveszítheti a finom, ízes textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.