Birsalma kompót fahéjjal és szegfűszeggel ízesítve

Birsalma kompót

A Birsalma kompót egy egyszerű, de nagyszerű édesség, amely a birsalma friss, enyhén fanyar ízét hozza el. A birsalma az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse, amelyből kompótot, lekvárt vagy pürét is készíthetünk. A birsalma kompót nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A friss birsalmákat cukorral, fahéjjal és citrommal főzve egy igazán kellemes, illatos desszertet kapunk, amelyet akár tejszínnel, akár egy kis piskótával is tálalhatunk. Az íze tökéletesen kiegészíti az őszi és téli hangulatot, így ideális választás egy hűvös estén.

A birsalma kompót egyszerű, de különleges édesség, amely minden alkalomra ideális desszert lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Birsalma
1 l Víz
200 g Cukor
1 db Fahéjrúd
4 db Szegfűszeg
2 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és szeleteld fel a birsalmákat, távolítsd el a magházat.

    A birsalma kemény, ezért óvatosan hámozd és szeleteld, nehogy megvágd magad.

    2

    Forrald fel a vizet a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel.

    A cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire édesen szereted.

    3

    Add hozzá a birsalmákat és a citromlevet a forró vízhez.

    A citromlé segít megőrizni a birsalma színét és friss ízt ad a kompótnak.

    4

    Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a birsalmák megpuhulnak.

    A főzési idő függ a birsalma fajtájától és érettségétől, időnként ellenőrizd, hogy megpuhult-e már.

    5

    Hagyd kihűlni, majd hűtőben tárold, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolás legalább pár órát igényel, hogy az ízek igazán összeérjenek.

    6

    Tálald önmagában, vagy húsételek mellé köretként.

    Vaníliafagyival is kínálhatod desszertként.