A black puddingot (vérkolbászt) vágd fel szeletekre körülbelül 1 cm vastagságúra.
Ha nem szeretnéd túl zsírosra, a kolbászt először papírtörlővel itathatod le a felesleges zsírt.
A paradicsomokat vágd félbe vagy negyedekre, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon, közepes hőfokon pirítsd meg őket, amíg enyhén karamellizálódnak.
Ne pörköltesd túl a paradicsomot, hogy ne veszítse el friss ízét. A karamellizálódás segít jobban kiemelni az édes ízét.
A fekete kolbászt egy másik serpenyőben, közepes lángon süsd meg mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul és átmelegszik.
A kolbászt addig süsd, amíg a kívánt ropogósságot el nem éri, de ne hagyd túlsülni, mert akkor száraz lehet.
Amikor a paradicsom és a black pudding elkészült, tálald őket egy tányérra, és szórd meg friss petrezselyemmel, sóval, borssal.
A friss petrezselyem a zöld színével és friss ízével jól kiegyensúlyozza az étel gazdag ízeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.