Black pudding sült paradicsommal tálalva, díszítve friss petrezselyemmel

Black pudding sült paradicsommal

A Black pudding sült paradicsommal egy klasszikus svéd étel, amely a gazdag ízű vérkolbászt és a sült paradicsom friss, édes ízét ötvözi. A black puddingot gyakran fogyasztják reggelire vagy könnyű ebédként, és remekül kiegészíti a paradicsom, amely karamellizálódik a sütés során. Az étel tökéletes választás egy kiadós reggelihez vagy egy gyors vacsorához, és egyaránt megfelel a húsos és zöldséges ételek kedvelőinek. A petrezselyem friss íze kiemeli a gazdag ízeket, és az ételt még vonzóbbá teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Black pudding (vérkolbász)
4 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A black puddingot (vérkolbászt) vágd fel szeletekre körülbelül 1 cm vastagságúra.

    Ha nem szeretnéd túl zsírosra, a kolbászt először papírtörlővel itathatod le a felesleges zsírt.

    2

    A paradicsomokat vágd félbe vagy negyedekre, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon, közepes hőfokon pirítsd meg őket, amíg enyhén karamellizálódnak.

    Ne pörköltesd túl a paradicsomot, hogy ne veszítse el friss ízét. A karamellizálódás segít jobban kiemelni az édes ízét.

    3

    A fekete kolbászt egy másik serpenyőben, közepes lángon süsd meg mindkét oldalán 3-4 percig, amíg szépen megpirul és átmelegszik.

    A kolbászt addig süsd, amíg a kívánt ropogósságot el nem éri, de ne hagyd túlsülni, mert akkor száraz lehet.

    4

    Amikor a paradicsom és a black pudding elkészült, tálald őket egy tányérra, és szórd meg friss petrezselyemmel, sóval, borssal.

    A friss petrezselyem a zöld színével és friss ízével jól kiegyensúlyozza az étel gazdag ízeit.