BLT gofri frissen sütve, ropogós baconnel, paradicsommal és salátával

BLT Gofri

A BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) szendvics az egyik legismertebb és legnépszerűbb kombináció a világon. Ebben a receptben ezt a klasszikus ízhármast egy ropogós gofriban egyesítjük, így egy egyedi és izgalmas brunch vagy reggeli fogást kapunk. A sós gofri tökéletesen passzol a ropogós baconhoz, az édeskés paradicsomhoz és a friss salátalevelekhez. Ha szereted a BLT szendvicset, ezt a gofrit mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
100 g Bacon
1 db Paradicsom
4 levél Fejes saláta
2 ek. Majonéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bacont süsd ropogósra egy serpenyőben, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír.

    A bacon sütése közben figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserű ízt ad a gofrinak. Használj közepes lángot.

    2

    A paradicsomot szeleteld fel, a salátaleveleket mosd meg és szárítsd meg.

    A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy ne áztassa el a gofrit.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszlasson el.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    Ne keverd túl a tésztát! Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény gofrit eredményezhet.

    5

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ, figyelj a gofri színére.

    8

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg egy kevés majonézzel.

    A gofrit érdemes rácsra helyezni hűlni, hogy ropogós maradjon.

    9

    Helyezz rá egy-két szelet paradicsomot, a ropogós bacont és a friss salátaleveleket.

    A bacon legyen igazán ropogós, mert úgy adja a legjobb textúrát a gofrihoz. A paradicsom helyett használhatsz sült paradicsomot is.

    10

    Tálald frissen, opcionálisan extra majonézzel vagy más öntettel.

    Azonnal tálald, a gofri a legfinomabb, amíg meleg és ropogós. Egy kis csípős szósz is jól illik hozzá.