Bò kho fokhagymával, kókusztejjel és fűszerekkel tálalva

Bò kho fokhagymával

A bò kho egy tradicionális vietnami étel, amely a marhahús gazdag ízét a kókusztej selymességével ötvözi. Az ételt különleges fűszerekkel, mint a fahéj, boróka bogyó és szegfűszeg készítik, melyek egyedülálló ízvilágot adnak. A fokhagyma és a zöldségek tovább fokozzák a leves gazdag ízét. A bò kho egy olyan étel, amely kiválóan illik egy családi ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (pörkölt hús)
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Répa
400 ml Kókusztej
1 ek. Fűszerkeverék (boróka bogyó, fahéj, szegfűszeg)
2 ek. Vietnami halszósz
1 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy nagy serpenyőben kezd el pirítani, amíg minden oldala szép barna nem lesz.

    A marhahús ízletesebb lesz, ha először magasabb hőmérsékleten pirítod, így a hús jobban megtartja a nedvességét.

    2

    A hagymákat és fokhagymát finomra vágd, és add hozzá a serpenyőhöz a húshoz. Pirítsd őket együtt, amíg az illatok összeérnek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, figyelj, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    3

    A répát hámozd meg, és vágd karikákra, majd add hozzá a húsos keverékhez. Hagyj egy kis helyet a zöldségek számára, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

    A répa édes íze tökéletesen kiegészíti a sósabb húsokat, ne hagyd ki a zöldségeket a receptből.

    4

    A fűszerkeveréket, halszószt, rizsecetet, cukrot és sót add hozzá a serpenyőhöz. Keverd jól össze, majd öntsd fel kókusztejjel, és lassú tűzön főzd 1-1,5 órán át.

    A kókusztej selymes állagot ad a szósznak, így krémes és gazdag ízű lesz. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Főzés közben ne felejts el időnként megkeverni, hogy a hús és zöldségek egyenletesen főjenek.

    A húsnak nagyon puhanak kell lennie, hogy minden falat omlós legyen. Ha szükséges, hosszabb ideig főzheted.

    6

    Amikor a hús teljesen megpuhult, ízesítsd friss borssal, és tálald a levest melegen, tetszés szerint rizst, fűszernövényeket vagy friss zöldségeket adva mellé.

    A friss bors fokozza az ízeket, így ne hagyd el ezt a lépést!