A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le, a sárgarépát pedig karikázd fel.
A húsnak nem szükséges túl kicsi kockákra esnie, csak ügyelj arra, hogy egyenletesen főjön.
Egy nagyobb lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a húsdarabokat a lábasba, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egy szép, aranybarna kérget kapjanak.
A hús kérge segít megőrizni a hús nedvességét és ízét a főzés során.
Öntsd fel a halpáclével és add hozzá a lime leveleket, tamarind pasztát, cukrot és a sót. Főzd közepes lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
A páclé adja meg az étel különleges ízét, ezért ne hagyd ki belőle a tamarindot és lime leveleket.
Amikor a hús már puha, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, és főzd további 20 percig, amíg a répa megpuhul.
Ha szeretnéd, a sárgarépát akár előre is megfőzheted egy másik edényben, hogy gyorsabban haladj.
Tálalás előtt szórd meg a friss cilantro levelekkel és, ha szereted, friss chili szeletekkel.
A cilantro friss és citrusos ízt ad az ételnek, a chili pedig egy kis csípősséget, ha szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.