Bò kho sárgarépával, ínycsiklandó és fűszeres leves marhahússal és friss korianderrel

Bò Kho Sárgarépával

A Bò Kho egy hagyományos vietnámi étel, amely gazdag fűszerekben és ízekben. A hosszú főzés során a hús és a zöldségek minden aromája egyesül, és a lé krémes és ínycsiklandó lesz. A sárgarépát a recept hagyományosan friss fűszerekkel és lime levelekkel párosítják, hogy kiemeljék a hús ízét és egyensúlyt adjanak a sós és savanykás jegyeknek. Ez az étel kiváló választás a hideg téli napokra, és egy igazán laktató étkezést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (lapocka vagy lábszár)
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 l Halpáclé
3 db Lime levél
1 csokor Cilantro
2 ek. Kókuszolaj
1 ek. Tamarind paszta
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 db Friss chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le, a sárgarépát pedig karikázd fel.

    A húsnak nem szükséges túl kicsi kockákra esnie, csak ügyelj arra, hogy egyenletesen főjön.

    2

    Egy nagyobb lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a húsdarabokat a lábasba, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egy szép, aranybarna kérget kapjanak.

    A hús kérge segít megőrizni a hús nedvességét és ízét a főzés során.

    4

    Öntsd fel a halpáclével és add hozzá a lime leveleket, tamarind pasztát, cukrot és a sót. Főzd közepes lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A páclé adja meg az étel különleges ízét, ezért ne hagyd ki belőle a tamarindot és lime leveleket.

    5

    Amikor a hús már puha, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, és főzd további 20 percig, amíg a répa megpuhul.

    Ha szeretnéd, a sárgarépát akár előre is megfőzheted egy másik edényben, hogy gyorsabban haladj.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a friss cilantro levelekkel és, ha szereted, friss chili szeletekkel.

    A cilantro friss és citrusos ízt ad az ételnek, a chili pedig egy kis csípősséget, ha szereted.