Soto Babat (pacalleves) tålalva, pacallal és fehérbabbal

Soto Babat (pacalleves)

A Soto Babat egy hagyomĂĄnyos indonĂ©z Ă©tel, amelyet fƱszeres pacalleveskĂ©nt ismernek. Az indonĂ©z konyhĂĄban gyakran kĂ©szĂ­tik, Ă©s az Ă©telek gazdag fƱszerezĂ©se jellemzi. A pacal Ă©s a fehĂ©rbab tökĂ©letesen illeszkednek egymĂĄshoz, Ă©s a kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©gek Ă©s fƱszerek gazdag Ă­zvilĂĄgot biztosĂ­tanak. Az Ă©tel eredete az indonĂ©z konyhĂĄra vezethetƑ vissza, de mĂĄs dĂ©lkelet-ĂĄzsiai orszĂĄgokban is nĂ©pszerƱ. A Soto Babat ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy kiadĂłs Ă©tkezĂ©shez, Ă©s kĂŒlönösen hideg napokon nyĂșjt felĂŒdĂŒlĂ©st.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 Ăłra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g FƑtt pacal
⭕ 200 g FehĂ©rbab
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ág Lestyán
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 szál Zeller
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 1 l Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pacalt alaposan tisztítsd meg, majd vågd kisebb darabokra. A babot tedd be egy tålba, és önts rå annyi vizet, hogy ellepje, hagyd åzni 2-3 órån åt.

    Ha nincs friss pacal, hasznĂĄlhatsz elƑfƑzött vagy fagyasztott pacalt is. Az ĂĄztatĂĄs segĂ­t, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A sårgarépåt és a zellert håmozd meg, és vågd fel kisebb darabokra. A hagymåt és a fokhagymåt is pucold meg, majd apróra vågd.

    A zöldségeket érdemes vékonyabbra vågni, hogy gyorsabban megpuhuljanak a levesben.

    3

    Egy nagy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olajat, majd pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g ĂŒvegesek lesznek. Ekkor add hozzĂĄ a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, zellert Ă©s a pirospaprikĂĄt.

    A pirospaprika nem csak szĂ­nt ad, hanem egy kis fƱszeressĂ©get is, de ĂŒgyelj arra, hogy ne pirĂ­tsd meg tĂșlzottan, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    4

    A megpirĂ­tott zöldsĂ©gekhez add hozzĂĄ a pacalt, a babot Ă©s a vizet. SĂłzd, borsozd, majd forrald fel. Ezt követƑen takard le, Ă©s fƑzd alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 1-1.5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl.

    Ha tĂșl sƱrƱnek talĂĄlod a levest, egy kis vizet adva lazĂ­thatsz rajta.

    5

    A fƑzĂ©s vĂ©ge felĂ© add hozzĂĄ a lestyĂĄnt, Ă©s fƑzd mĂ©g 5 percig.

    A lestyĂĄnnak jellegzetes aromĂĄja van, Ă­gy Ă©rdemes frissen hozzĂĄadni, hogy megƑrizze a friss Ă­zĂ©t.

    6

    A levest tålald forrón, friss kenyérrel vagy rizssel.

    A pacalleves a legjobb, ha frissen tålalod, de måsnap is ízletes, mert az ízek még jobban összeérnek.