Soto Babat (pacalleves) tálalva, pacallal és fehérbabbal

Soto Babat (pacalleves)

A Soto Babat egy hagyományos indonéz étel, amelyet fűszeres pacallevesként ismernek. Az indonéz konyhában gyakran készítik, és az ételek gazdag fűszerezése jellemzi. A pacal és a fehérbab tökéletesen illeszkednek egymáshoz, és a különböző zöldségek és fűszerek gazdag ízvilágot biztosítanak. Az étel eredete az indonéz konyhára vezethető vissza, de más délkelet-ázsiai országokban is népszerű. A Soto Babat ideális választás egy kiadós étkezéshez, és különösen hideg napokon nyújt felüdülést.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Főtt pacal
200 g Fehérbab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Lestyán
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pacalt alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A babot tedd be egy tálba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje, hagyd ázni 2-3 órán át.

    Ha nincs friss pacal, használhatsz előfőzött vagy fagyasztott pacalt is. Az áztatás segít, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A sárgarépát és a zellert hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát is pucold meg, majd apróra vágd.

    A zöldségeket érdemes vékonyabbra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljanak a levesben.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek. Ekkor add hozzá a sárgarépát, zellert és a pirospaprikát.

    A pirospaprika nem csak színt ad, hanem egy kis fűszerességet is, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    4

    A megpirított zöldségekhez add hozzá a pacalt, a babot és a vizet. Sózd, borsozd, majd forrald fel. Ezt követően takard le, és főzd alacsony hőmérsékleten 1-1.5 órán keresztül.

    Ha túl sűrűnek találod a levest, egy kis vizet adva lazíthatsz rajta.

    5

    A főzés vége felé add hozzá a lestyánt, és főzd még 5 percig.

    A lestyánnak jellegzetes aromája van, így érdemes frissen hozzáadni, hogy megőrizze a friss ízét.

    6

    A levest tálald forrón, friss kenyérrel vagy rizssel.

    A pacalleves a legjobb, ha frissen tálalod, de másnap is ízletes, mert az ízek még jobban összeérnek.